Koeman uvjeren da će Barcelona besplatno dovesti dvojicu fudbalera
Foto - EPA

Nizozemci su mu velika želja

Koeman uvjeren da će Barcelona besplatno dovesti dvojicu fudbalera

M. Šljivak

Trener Barcelone Ronald Koeman možda neće imati mogućnost da ovog januara pojača tim, ali narednog ljeta bi Katalonci mogli dobiti dvojicu sjajnih fudbalera potpuno besplatno.

Koeman silno u svoj tim želi dovesti reprezentativce Nizozemske Memphisaa Depayja i Georginija Wijnalduma, a to bi mu moglo poći za rukom tokom ljeta.

Obojici fudbalera ugovor sa aktuelnim timovima ističe. Depay sigurno neće ostati u Lyonu i očekuje se da će on put Barcelone, dok je Wijnaldum još uvijek u pregovorima oko novog ugovora sa Liverpoolom.

Međutim, Koeman je uvjeren da će obojica od naredne sezone nositi dres Barcelone. Katalonci bi mogli besplatno dobiti dva zaista odlična fudbalera i vidjet ćemo hoće li se to zaista desiti.

Podsjetimo, Barca je također završila sve oko dovođenja Erica Garcije iz Manchester Cityja, pa bi sastav katalonskog velikana u narednoj sezoni mogao izgledati znatno drugačije.

Očekuju se naravno brojne promjene u Barci. One počinju već od 24. januara kada će biti izabran novi predsjednik kluba, a sigurno će i od toga dosta zavisiti transfer politika kluba.

Oglasi

"Izbori su ključni u konačnoj odluci Lionela Messija"

Predsjednički izbori u Barceloni na rasporedu su 24. januara.

Veliki favorit za pobjedu je Joan Laporta, a on je najavio kako će učiniti apsolutno sve da u klubu zadrži Lionela Messija.

"Leo je rekao da će pričekati kraj sezone da donese odluku i to nam daje dovoljno vremena da iznesemo uvjerljiv prijedlog, koji će ga uvjeriti da ostane. S Leom imam vjerodostojnost, jer mi je i sam puno puta rekao da se ostvari sve što kažem. Zna da ću, ako nešto obećam, učiniti. Zbog toga ćemo Messiju dati nešto što neće moći odbiti", izjavio je Laporta.

Upravo će izbori biti ključ u odluci argentinskog čarobnjaka da ostane u klubu. To tvrdi ugledni novinar Fabrizio Romano u svom podcastu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Izbori u Barceloni će biti ključni. Leo Messi čeka da vidi ko će biti novi predsjednik i da vidi kakav će mu projekat biti ponuđen. Zatim će odlučiti šta će napraviti sa karijerom", rekao je Romano.

Odluka će dakle na kraju biti samo Messijeva. On je upravo u nedavnom intervju rekao da je želio otići jer klub nije imao nikakvog plana za budućnost, a ostaje nam da vidimo šta će se desiti narednog ljeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jupp
Ovaj lik uopste nije objektivan kada su pojacanja u pitanju.. a pogotovo to sto samo Holandjane forsira. Sta bi Depay donio Barceoni u napadu? Messi, Griezmann, Fati, Pedri, Dembele, Braithwaite i Coutinho je znao igrati krilo ofanzivno.. Sasvim dovoljno igraca na toj poziciji, a veznih toliko imaju da ni Pjanic koji je “world class”, ne dobija priliku.. tako da mi je jos manje jasno zasto Wijanalduma zeli..
5 2
Mele
Ja mu mogu garantovati ako ne osvoji ligu prvaka ili la ligu, da ce dobiti sup kartu, Xavi i Pyol ce doci, mozda i Iniesta u strucni stab..Ove Nizozemce Xavi nikad nece uzeti, mozda ovog veznjaka, jer je dobar na sredini i jak, ali onog tetoviranog curana, nikad nece traziti u svoj tim. De Bruyne je favorit, samo je preskup.Haaland bi bio slag na tortu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti