Barca pobijedila Porto, ali nikome nije bilo do slavlja zbog sramote na tribinama Montjuica!

Nevjerovatne scene sa sinoćnjeg meča

Barca pobijedila Porto, ali nikome nije bilo do slavlja zbog sramote na tribinama Montjuica!

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć nakon preokreta pobijedila Porto sa 2:1 i osigurala plasman u nokaut fazu Lige prvaka. Međutim, ono što se sinoć dešavalo na tribinama stadiona Montjuic bacilo je u očaj navijače katalonskog kluba.

Nakon neočekivanog poraza od Shakhtara u prošlom kolu večeras je Barcelona uspjela da dođe do zlata vrijedne pobjede koja je ovom klubu osigurala prvu poziciju u grupi i plasman u nokaut fazu.

Iako je Porto večeras odigrao dosta dobar meč na kraju je Barcelona uspjela nakon preokreta da pobijedi sa 2:1.

Gosti su poveli u 30. minuti kada je Pepe zatresao mrežu Katalonaca, ali samo dvije minute kasnije Barcelona je poravnala na 1:1 nakon magije koju je izveo Joao Cancelo.

Do preokreta Blaugrana stiže u 67. minuti, a na scenu je stupio portugalski dvojac Cancelo - Felix. Oni su sjajno kombinovali na lijevoj strani, a na kraju je Felix bio taj koji je zabio pogodak za 2:1 i pobjedu Barcelone.

Oglasi

Iako su domaći imali dodatni razlog za slavlje zbog izborenog plasmana u nokaut fazu na kraju navijačima Barcelone nije bilo previše do fešte zbog onoga što se dešavalo na tribinama njihovog stadiona.

Naime, ponovo se desila situacija baš kao i prije skoro dvije godine kada su gosti imali ogroman broj navijača na tribinama. To se desilo s Eintracht Frankfurtom koji je na Camp Nouu imao nevjerovatnu podršku zbog "izdaje" određenog dijela navijača Barce, a to se i večeras ponovilo.

Veliki broj navijača Porta bio je na tribinama Montjuica, a posebno u sektoru u kojem su smješteni sezonski vlasnici ulaznica za mečeve Barcelone što je za Katalonce poseban udarac.

To znači da su sezonski vlasnici iznajmili svoje mjesto navijačima Porta za određenu sumu novca i pokazali da su im pare ispred Barcelone što je za navijače tog kluba jednostavno nedopustivo.

Oglasi

Navijači Porta su čak u nekoliko navrata nadglasali domaće navijače, a često se čulo i pogrdno skandiranje na račun Barce. Ostali vlasnici sezonskih ulaznica koji su bili na toj tribini zgroženo su gledali i nije im bilo jasno otkud svi ti navijači Porta u istom sektoru.

Traže se žestoke kazne za navijače koji su izdali Barcelonu

Oni iskreni navijači Barcelone nisu krili ljutnju zbog izdaje određenog dijela navijača tog kluba i zatražili su da Joan Laporta i društvo reaguju i da se sazna koji navijači su prodali svoje mjesto za večerašnji meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, navijači Barcelone su predložili da se oni žestoko kazne i da im se oduzmu sezonske ulaznice, te da im se zabrani u budućnosti kupovina istih.

Za Barcelonu je ovo veliki šamar i poniženje koje se desilo čak dva puta u svega dvije godine i jasno je da u klubu moraju reagovati i uvesti rigoroznije mjere.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
ahhahahaha inat klub šta drugo i očekivat hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi