Barcelona potvrdila loše vijesti
Po svemu sudeći Messi propušta Inter, a male su šanse da naredne nedjelje zaigra El Clasico, a kako nema više Ronalda u Realu, interes za najvećim svjetskim derbijem mogao bi znatno da opadne

El Clasico bez Ronalda i Messija

Barcelona potvrdila loše vijesti

E. Škorić

Lionel Messi je u trijumfu Barcelone nad Sevillom (4:2) u devetom kolu La Lige postigao pogodak, ali to je sada i njemu i svima u Kataloniji manje važno.

Ono što je sve zabrinulo je jako nezgodan pad Argentinca na desnu ruku, koju je povrijedio i uz bolnu grimasu je prevezen u bolnicu s povevzom oko stradale ruke.

Prema prvim informacijama iz Španije, Messijeva ruka nije slomljena, ali je došlo do težeg istegnuća ligamenata.

Kako sada stvari stoje, oporavak će trajati četiri sedmice. To znači da sigurno propušta duel u srijedu s Interom u Ligi prvaka, a i u nedjelju veliki derbi s Real Madridom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom da je Cristiano Ronaldo sada u Juventusu, nakon dugo vremena ćemo gledadti El Clasico bez dvojice najboljih nogometaša svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi