Barci pobjeda i prvo mjesto, ali sve je zasjenila Messijeva povreda
Messi je postigao gol, a ubrzo je morao izaći iz igre zbog nezgodnog pada i pitanje je hoće li Argentinac biti spreman za derbije s Interom i Real Maridom

Sjajan meč na Nou Campu

Barci pobjeda i prvo mjesto, ali sve je zasjenila Messijeva povreda

E. Škorić

U derbiju 9. kola španske La Lige Barcelona je bila bolja od Seville rezultatom 4:2.

Barca je ispred sebe do večeras imala Alaves, Sevillu i Atletico, no nakon domaće pobjede nad Andalužanima tim Ernestea Valverdea došao je do proboja na prvo mjesto.

Iako Sevilla oduševljava ove sezone, večeras je na Nou Campu bila nemoćna, pa je za 12 minut na semaforu bilo 2:0.

Nakon lijepe akcije je Coutinho Messijevu asistenciju pretvorio u pogodak u drugoj minuti, da bi Messi na ubačaj Suareza u 12. minuti povisio na 2:0.

Ubrzo je Argentinac imao užasan pad na desnu ruku i povrijedio, se pa je morao u bolnicu, a upitno je hoće li biti spreman za duele s Interom u Ligi prvaka i s Real Madridom u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njega je u 26. minuti zamijenio Dembele, ali ni Messijev izlazak nije poremetio ritam Katalonaca, koji u nastavku preko Suareza iz penala i Rakitića stižu do uvjerljive pobjede, dok su Sarabia u 79. i Muriela u 91. minuti postigli utješne golove za Sevillu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi