Barcelona preimenovala teren u spomen na Vilanovu

Camp Tito Vilanova

Barcelona preimenovala teren u spomen na Vilanovu

M. Skaka

Nekadašnji trener Barcelone Tito Vilanova preminuo je prošle godine od posljedica kancera.

Barcelona je preimenovala teren na kojem trenira prvi tim u “Camp Tito Vilanova”. Na ceremoniji je uz prvi tim Barce prisustvovala i porodica pokojnog trenera, a njegova udovica Montse Chaure zahvalila se klubu na ovoj gesti.

“Najbolje što možemo uraditi za nekoga ko više nije sa nama jeste da čuvamo sjećanje na njega.”, rekla je Chaure. “Tito je volio ovaj teren. Uvijek je govorio da je velika privilegija da radi nešto što voli i u čemu uživa. On je volio sve ove igrače.”

Vilanova je bio dugogodišnji asistent Pepa Guardiole, od vremena kada je vodio B tim do osvojanja velikih trofeja. Kada je Guardiola napustio klub u 2012. godini, Vilanova ga je zamijenio. Vodio je Barcelonu u jednoj sezoni u kojoj je ovaj klub osvojio 100 poena i završio čak 15 poena ispred Real Madrida, ali ga je zaustavila bolest i primorala da odstupi sa kormila Katalonaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti