Barcelona prinuđena smanjiti plate fudbalerima
Foto - EPA

Novi budžet ne dozvoljava prevelike plate

Barcelona prinuđena smanjiti plate fudbalerima

M. Šljivak

Ekipa Barcelone dogovorila je sa igračima smanjenje plate za mart i april za čak 70 posto.

Odricanje fudbalera od plate katalonskom velikanu je uštedilo 24 miliona eura, što je svakako jako dobra cifra u periodu velike ekonomske krize.

Međutim, rukovodstvo Barcelone će zatražiti od igrača da pristanu na dodatno smanjenje plata jer limit kojeg je La Liga uvela ne može biti prekršen.

Klubovi za plate mogu iskoristiti 60 procenata budžeta. Barcin budžet je nešto više od milijardu eura, pa je limit za plate u ovom klubu 671,4 miliona eura.

Ipak, kako je Barcelona u velikim gubicima zbog zastoja fudbala, predsjednik Josep Maria Bartomeu pokušava da s igračima dogovori dodatno smanjenje plate jer budžet kluba za narednu sezonu neće biti isti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Činjenica da se fudbal nekoliko mjeseci neće igrati pred navijačima donijet će velike gubitke, budžet će biti mnogo manji i katalonski velikan će se morati prilagoditi novom životu nakon koronavirusa.

Pretpostavlja se da će budžet biti manji za 200 ili 300 miliona eura i Bartomeu će s igračima početi pregovore o 'kresanju' plata koje su bile među najvećim u svijetu fudbala.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije