Ronaldov saigrač ispričao kako je Ronaldo reagovao na Messijev transfer

Uvijek odgovarao isto

Ronaldov saigrač ispričao kako je Ronaldo reagovao na Messijev transfer

A. Čaušević

La Liga je prije tri godine ostala bez Cristiana Ronalda, a sada i bez Lionela Messija.

Ronaldo je na ljeto 2018. godine otišao u Juventus, dok je Messi kao slobodan igrač potpisao za PSG i karijeru će nastaviti u Francuskoj.

Messi je proteklih dana bio apsolutno prva tema u svijetu sporta, pa je mnoge zanimalo kako je njegov najveći rival reagovao na transfer.

Jose Fonte, iskusni defanzivac koji dijeli svlačionicu s Ronaldom reprezentaciji Portugala govorio je o reakciji zvijezde Juventusa na Messijev transfer.

Fonte je u nekoliko navrata pisao Ronaldo oko Messija, čak je od njega tražio i da dođe u Lille, ali uvijek bi dobio isti odgovor - "Hahahaha"

"Uzbudljivo je. Naravno iz takmičarskog ugla. Sad će nam biti još teže, ali tu smo da prihvatimo izazov", rekao je Fonte.

Oglasi

"Svaki dan pišem Ronaldu da dođe u Lille, a on je samo odgovarao sa 'hahaha'", ispričao je 37-godišnjak.

Nakon toga je Fonte postavio pitanje koje postavljaju mnogi. Kako PSG uprkos Finansijskom fair playu uspjeva dovesti tolko zvučnih imena i sa visokim platama.

"Svaki klub ograničava potrošnju. Ne mogu puno kupovati, ne mogu dovesti igrače s visokim platama, ali onda dođe PSG i djeluje kao da nema zakona."

"Velika je stvar što francusko prvenstvo ima Messija, ali kad se pogleda druga strana, da li je to pošteno? Osvajanje lige nije zagarantovano, računuju na mnoge stvari koje se nisu desile...", završio je Fonte.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim Messija PSG je ovog ljeta angažovao Sergia Ramosa, Georginia Wijnalduma, Achrafa Hakimija, Gianluigija Donnarummu te tako kreirao pravi dream team.

Inače, proteklih sedmica često se špekulisalo o Ronaldovom odlasku iz Juventusa, ali evidentno je da ne postoji klub koji će portugalskom asu ponudit platu približnu onoj u torinskom klubu pa će i u novoj sezoni nositi dres Bianconera. 

Top Komentari

moscleo1
Naslov jedno, tekst drugo. Stavite autora teksta da se vidi velikim slovima, prije nego otvorimo clanak, da znamo sta zaobici!!!
13 0
Zgembic
Causevicu neka te vise Allahati, smori nas zivota mi!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi