Navijačima Barcelone pao mrak na oči kada su vidjeli koja dvojica igrača su došla na prozivku

Katalonci počeli pripreme

Navijačima Barcelone pao mrak na oči kada su vidjeli koja dvojica igrača su došla na prozivku

Endin Čaušević

Xavi Hernandez jutros je održao prozivku igrača čime su pripreme Barcelone za novu sezonu zvanično počelo. Tu je bilo i novih imena, no navijačima katalonskog kluba pokvaren je dan kada su vidjeli koja dvojica fudbalera su se pojavila u trening centru Barce.

Barcelona će u novoj sezoni braniti trofej prvaka Španije i Superkupa te zemlje, ali jasno je da će glavni cilj biti povratak na tron Evrope.

Katalonci još od 2015. godine čekaju titulu u Ligi prvaka, a prethodnih godina su totalno podbacili. Pred Xavijem je sigurno glavni cilj da u Ligi prvaka pokuša napraviti ozbiljniji rezultat koji se čeka već osam godina.

Xavi je jutros u trening centru Joan Gamper izvršio prozivku, a igrači koji su se pojavili na istoj su odradili ljekarske preglede i lakši trening.

Bilo je i onih koji su dobili nekoliko dana više za odmor i oni će se u narednim danima priključiti pripremama katalonskog kluba.

Oglasi

Međutim, raspoloženje navijačima Barcelone pokvarila su dvojica igrača koja su stigla na prozivku, a mnogi su se nadali da se to neće desiti i da će katalonski tim uspjeti da ih se riješi prije početka priprema.

Riječ je o Clementu Lengletu i Serginu Destu koji su bili na posudbama. Lenglet je prošlu sezonu proveo u Tottenhamu, dok je Dest bio u Milanu.

No, ovi klubovi nisu otkupili njihove ugovore zbog čega su Lenglet i Dest postali ozbiljan teret Xaviju. On je njih otpisao već prošlog ljeta, ali oni će trenirati s ekipom sve dok klub ne pronađe neko rješenje.

Lenglet i Dest su na prodaju i Barcelona na tome ozbiljno radi, ali nema baš previše klubova koji su zainteresovani da ih dovede.

Pored njih na prozivci jutros su se pojavili: Eric García, Raphinha, Inaki Pena, Ferran Torres, Nico Gonzalez, Inigo Martínez, Sergi Roberto, Pedri, Ronald Araujo, Alejandro Balde, Pablo Torre i Marcos Alonso.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Xavije pozvao i nekoliko igrača iz omladinskih kategorija, a to su: Marc Casado, Lamine Yamal, Pau Prim, Mikayil Faye, Pau Cubarsi, Marc Guiu, Estanis Pedrola, Unai Hernandez i Fermin Lopez.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Jel opet isto ko i svake godine? Dovedi pa posle kukaj da smanje platu ili otjeraj kako znas i umijes.. gurbeti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi