Majka ga dovezla na pripreme Barcelone, zaštitari ga nisu pustili da uđe jer niko nije znao ko je on

Neugodna situacija ispred trening centra katalonskog kluba

Majka ga dovezla na pripreme Barcelone, zaštitari ga nisu pustili da uđe jer niko nije znao ko je on

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas počinju pripreme za novu sezonu u kojoj se od ekipe Xavija Hernandeza mnogo očekuje. Prvi u trening centru katalonskog kluba pojavio se član juniorskog tima kojeg je Xavi pozvao da trenira s prvom ekipom, ali je doživio veliku neugodnost na ulazu u trening centar Joan Gamper.

Xavi je zakazao jutros prvo okupljanje i prozivku ekipe nakon čega će igrači odraditi ljekarske preglede, a zatim i lakši trening koji će označiti početak priprema Barcelone za novu sezonu.

Trener katalonskog kluba odlučio je u ekipu pozvati i nekoliko članova juniorskog tima koji će odraditi pripreme, a oni koji se pokažu ostat će u timu. To se pokazalo kao veoma uspješna formula jer je prethodnih sezona Barca dobila prave dragulje, a tu se izdvajaju posebno Gavi i Alejandro Balde.

Na listi juniora koji su dobili poziv Xavija da se priključe prvoj ekipi našlo se ime Paua Prima. Ovaj 17-godišnjak inače igra u veznom redu, a očito da je Xavi shvatio da je vrijeme da mu pruži priliku i u prvom timu.

Koliko je Prim to ozbiljno shvatio pokazuje činjenica da je prvi stigao jutros u trening kompleks Joan Gamper, ali je neočekivano doživio veliku neugodnost.

Oglasi

Prima je na početak priprema dovezla majka s obzirom da on još uvijek nema položen vozački ispit, te su prvi stigli u trening centar.

Međutim, kada su došli do ulaza zaštitari ih nisu htjeli pustiti. Oni nisu uopšte prepoznali mladog igrača Barcelone zbog čega je on morao zvati klub kako bi neko kontaktirao zaštitare i objasnio im da ga trebaju pustiti.

Na svi sreću ta konfuzija nije previše dugo trajala, a nakon što su zaštitari dobili naredbu da puste Prima i njegovu majku to su i uradili.

Zanimljivo je da su fotoreporteri i navijači koji su se okupili ispred trening centra govorili zaštitarima da je Prim zaista fudbaler Barcelone i da je priključen prvoj ekipi oni ih nisu slušali, te su čekali naredbu iz kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona u novoj sezoni brani titulu prvaka Španije i trofej u španskom Superkupu, no jasno je da će glavni cilj biti Liga prvaka koju je katalonski put zadnji put uspio da osvoji još 2015. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Ebote sto je red i ozbiljnost.u nas trening centar reprezentacije ulaze menadzeri,znani i neznani .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti