Laporta nastavlja da pravi čuda: Novo pojačanje Barcelone već je stiglo!
Foto: Carlos Monfort/JijantesFC

Čeka se samo zvanična potvrda iz kluba

Laporta nastavlja da pravi čuda: Novo pojačanje Barcelone već je stiglo!

Endin Čaušević

Barcelona je prije nekoliko dana predstavila Ilkaya Gundogana kao prvo veliko ljetno pojačanje, a sada je već jasno da su Katalonci završili još jedan transfer. Pojavile su se fotografije novog igrača Barcelone kako snima video u dresu ovog tima, te se sada čeka samo zvanična potvrda.

Iako su u velikim finansijskim problemima čelnici Barcelone i ovog ljeta rade čuda kada su pojačanja u pitanju. Nisu uspjeli nagovoriti Lionela Messija da se vrati, ali navijači su oduševljeni dosadašnjim poslom.

Nedavno je Barca potvrdila da je Gundogan zvanično potpisao dvogodišnji ugovor i da ćemo ga od naredne sezone gledati u dresu katalonskog kluba, no čini se da je to bilo samo zagrijavanje za Joana Laportu i društvo.

Naime, Gerard Romero objavio je danas da je Barcelona završila još jedan sjajan posao i da više nema dileme jer je došao do fotografije novog igrača Blaugrane.

Riječ je o defanzivcu Inigu Martinezu koji se već nalazi u Barceloni i snima zvanični video kojim će ga klub predstaviti kao novo pojačanje.

Oglasi

Martinez je već uspješno prošao ljekarske preglede i potpisao je ugovor na dvije godine, a do kraja dana klub bi trebao ozvaničiti njegov dolazak.

Ovaj 32-godišnji defanzivac u Barcelonu stiže kao slobodan igrač jer je nakon pet godina odlučio da napusti Athletic Bilbao s kojim nije htio da produži saradnju na kraju sezone.

Martinez je ponikao u Real Sociedadu, a početkom 2018. godine za 32 miliona eura prešao je u Bilbao.

Španski defanzivac sada će karijeru nastaviti u dresu Barcelone i pojačat će konkurenciju u defanzivi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da će Laporta i društvo nastaviti punom parom što se tiče dovođenja pojačanja i bit će zanimljivo ko će nakon potpisa Martineza biti nova akvizicija Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Kakva cuda breeee.. igrac od 32 god dosao za dz !?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti