Dok mi oklijevamo, drugi nam svaki dan uzimaju našu djecu: Rangnick pozvao Huskovića u Austriju!

Našao se na spisku A selekcije

Dok mi oklijevamo, drugi nam svaki dan uzimaju našu djecu: Rangnick pozvao Huskovića u Austriju!

Eldar Ganibegović

Treći izgubljeni igrač za Bosnu i Hercegovinu (ne još uvijek jer nije zaigrao u zvaničnoj utakmici, ali vrlo vjerovatno) je Muharem Husković. Dobio je poziv A selekcije Austrije.

Bez obzira na to što je poznata njegova želja da igra za Bosnu i Hercegovinu, ispunila mu se nije. Muharem Husković je sada dobio poziv u A reprezentaciju Austrije u kvalifikacijama za EURO.

Austrijanci će u oktobru igrati utakmice protiv Belgije i Azerbejdžana, a ovaj Bošnjak dobio je poziv od Ralfa Rangnicka.

Radi se o 20-godišnjem napadaču bečke Austrije. Također, može igrati na obje krilne pozicije.

Još prije otprilike dvije godine bila je poznata njegova želja da promijeni sportsko državljanstvo i zaigra za naš tim, a sada je vrijeme očigledno, isteklo.

On je u mlađim kategorijama Austrije igrao 30 puta i postigao pet pogodaka. Sada je na redu A tim.

Oglasi

Prošle godine Husković je imao tešku saobraćajnu nesreću. Zajedno sa svojom djevojkom je učestvovao u udesu, a u bolnici su ga obišli Austrijanci.

Tada su mu se videom podrške obratili mnogi poznati fudbaleri. Između ostalog tu su bili Džeko, Barbarez i Ibišević, ali to nije bilo dovoljno bez reakcije N/FSBiH koja očito nije bila prava i pravovremena. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tako je u samo mjesec dana Bosna i Hercegovina ostala bez tri fudbalera. To su Ilinković, Smajlović i Husković. 

Top Komentari

Prazina
"Našu" djecu???? Momak osim porijekla nema apsolutno ništa vezano za BiH. A što se nogometa tiče još i manje, tako da niko nikoga nije preoteo, ovo je samo normalan slijed. Da ga je BiH uzela to bi bilo preotimanje
2 0
FahrudinKonjHodzic
pametan insan netreba igrat za djekinu prciju
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi