Ma koji Endrick?! Eksplozivno svjetsko čudo "zaplesalo" na Bernabeuu, Vinicius ga udarao od nemoći

Lamine Yamal je sa 16 godina nezaustavljiv

Ma koji Endrick?! Eksplozivno svjetsko čudo "zaplesalo" na Bernabeuu, Vinicius ga udarao od nemoći

A. Čaušević

Eksplozivan i diaboličan meč sa šest golova na stadionu Santiago Bernabeu odigrali su Španija i Brazila, a publika je svjedočila čarolijama igrača koji će u narednim godinama dominirati svjetskom scenom.

Konačan rezultat glasio je 3:3, a svi koji su prisustvovali susretu u domu Real Madrida imali su šta i vidjeti. Međutim, jedan dečko je pokazao zašto već sada prijeti da bude svjetska klasa, a da nije ni punoljetan.

Barcelonino čudo od djeteta Lamine Yamal je po prvi put zaigrao na stadionu Bernabeu i odmah je zaplesao uz niz magičnih poteza.

Iako u posljednje vrijeme svijet uglavnom priča o Endricku koji je istina zabio Španiji pet minuta po ulasku u igru, Yamal je taj koji je istinski dragulj.

Talentovani krilni fudbaler je u nekoliko navrata nadmudrio daleko starije i iskusnije defanzivce Brazila i za njih je praktično bio nezaustavljiv.

Oglasi

Posebno je bio impresivan njegovo prodor između nekolicine brazilskih igrača koji su ga na kraju zaustavili prekršajem.

Svojim potezima Yamal je izluđivao rivale, a Vinicius Junior koji se posljednjih dana na sve strane predstavlja kao žrtva ga je i udario od nemoći.

Dan prije utakmice Yamal i Vinicius su pozirali na Bernabeuu u znak borbe protiv rasizma, ali na terenu je Brazilac olako zaboravio njihovo druženje.

Pred novim fudbalskim čudom od djeteta je sigurno velika karijera i Barcelona mora biti jako oprezna s njim kako bi se izbjegle eventualne povrede ili preforsiralo njegovo tijelo.

Kataloncima se već nešto slično desilo sa Pedrijem i Gavijem, pa i Ansu Fatijem zbog čega se sa Yamalom ne smije ponoviti ista greška.

Što se tiče same utakmice Španija - Brazil rezultat je bio 2:2 do pred sami kraj. Rodri je u 87. minuti zabio iz penala i činilo se da će trijumf odnijeti Crvena furija, ali je Paqueta u sedmoj minuti nadoknade zabio za konačnih 3:3.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Kakvo guranje igrača uefalone hahaha Lik igrao od prve minute nigdje ga nije bilo ni gola ni asistencije hahahaha. Endrick zabije engleskoj na vembliju, sinoć ušao opez zabio španiji. To je čudo a ne ovaj..
5 3
user1708040072
Eksplozivno cudo od novinara... Necu ni da citam text... Usao u 22h napisao text i legao da ga mamica ceski po ledjima...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi