Barcelona razočarala na San Mamesu, Realu otvoren put do titule

Samo bod

Barcelona razočarala na San Mamesu, Realu otvoren put do titule

Edmir Škorić

Fudbaleri Barcelone gostovali su večeras na San Mamesu u 27. kolu španske La Lige i protiv ekipe Athletic Bilbaa osvojili tek bod (0:0).

Navijači Barcelone nadali su se da će njihov tim ostvariti pobjedu na ovom teškom gostovanju i tako iskoristiti jučerašnji kiks Real Madrida na Mestalli protiv Valencije (2:2) i današnji poraz Girone od Mallorce, ali Katalonci su u Baskiji stigli tek do boda.

Tako će nakon 27 kola Real ostati miran na vrhu sa sedam bodova prednosti nad Gironom i osam nad Barcelonom, koja osim što nije ostvarila pobjedu, večeras nije ni puno toga pokazala, a da stvar bude još gora, ostali su bez važnih igrača u narednim mečevima.

U prvom poluvremenu su se povrijedili Frenkie de Jong i Pedri. Čini se da se radi o ozbiljnim povredama i da bi dvojac mogao propustiti i naredni meč u La Ligi protiv Mallorce, a što je još gore, revanš osmine finala Lige prvaka protiv Napolija koji se igira za devet dana.

Osim toga, narednu prvenstvenu utakmicu propušta i Ronald Araujo zbog kartona. Dakle, ništa lijepo neće pamtiti Barcelona ovo gostovanje sa San Mamesa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovom kolu ostaje još jedan meč da se odigra sutra, kada će se sastati Osasuna i Alaves.

Inače, fudbaleri Athletica neće pretjerano žaliti što večeras nisu ostvarili pobjedu. I s bodom mogu da budu zadovoljni, a njima je ionako primaran ove sezone Kup kralja, budući da su se plasirani u finale gdje će igrati protiv Mallorce.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Ovdje fcb nije smjela pobjediti,3 ipo penala nisu svirana.Smradridski lobi je veoma veoma jaki.Zahvala navijača smrdadrida ide sudiji
2 1
ubnt
Sadaka FC i sadaka penali u sudijskoj nadoknadi... prc
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi