Nerealna scena na treningu Španije: Igrači dva kluba treniraju odvojeno, uopšte se ne gledaju

Cilj je smiriti tenzije

Nerealna scena na treningu Španije: Igrači dva kluba treniraju odvojeno, uopšte se ne gledaju

Admin Čaušević

Prvo reprezentativno okupljanje za reprezentaciju Španije donosi utakmice protiv protiv Norveške u subotu, a tri dana kasnije Crvenu furiju čeka gostovanje na Hampden parku selekciji Škotske. 

Pomalo nerealne scene stižu za prvog treninga na kojem je selektor Španije Luis de la Fuente imao sve igrače. Naime, igrači dva kluba uopšte ne komuniciraju.

Barcelona je u nedjelju kasnim golom Francka Kessijea pobijedila Real Madrid i otišla na 12 bodova prednosti ispred velikog rivala.

Nakon te utakmice reprezentativnim obavezama okrenuli su se mladi Gavi i Alejandro Balde iz Barcelonte i Dani Carvajal, Nacho i dani Ceballos iz Real Madrida.

Prema pisanju španskih medija igači dva najveća španska kluba su trenirali odvojeno kako bi se izbjegle eventualne tenzije.

Oglasi

Svjesni napetosti između dva tabora može se reći da su u španskoj selekciji napravili pravi potez kako bi "ohladili glave" igračima Barcelone i Reala.

U Realu su bili posebno nezadovoljni ponašanjem 18-godišnjeg Gavija koji već sada pokazuje da će biti itekako žestok rival na terenu.

Navodno su neki iskusni igrači Reala već kontaktirali kolege iz Barcelone te su se požalili na ponašanje velikog španskog talenta.

Tokom reprezentativnih utakmica Gavi bi u veznom redu trebao igrati u paru sa Ceballom iz Reala pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će to funkcionisati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Španija je dobila novog kapitena. Kapitensku traku će ubuduće nositi Alvaro Morata, napadač koji do sada ima 61 nastup za Crvenu furiju. Njegov zamjenik će biti Dani Carvajal.

Bivši prvak Evrope i svijeta će kvalifikacije za Euro 2024. godine otvoriti domaćim susretom protiv Norveške u subotu u Malagi. Tri dana kanije gostovat će reprezentaciji Škotske.

Top Komentari

Ecosport
Iscarinđali ih Katalonci, pa se Smrdiđani povukli nazad skroz.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi