Real Sociedad nosi puni plijen s Camp Noua i blizu je plasmana u Ligu prvaka

U Barceloni neće biti tugovanja

Real Sociedad nosi puni plijen s Camp Noua i blizu je plasmana u Ligu prvaka

E. Ganibegović

Barcelona je u prošlom kolu osigurala titulu prvaka Španije i može sebi priuštiti poneki poraz do kraja, a prvi je stigao već večeras.

U okviru 35. kola španske Primere Real Sociedad je s 1:2 slavio na gostovanju kod Barcelone.

Već u petoj minuti gosti su stigli u prednost. Sorloth dodaje do Merina koji pogađa za 0:1.

Igrala se 16. minuta kada prvu pravu priliku za Barcelonu ne koristi Dembele, da bi na drugoj strani Cho u 30. minuti propustio sjajnu šansu.

Sociedad je bio motivisaniji večeras, a to mu se isplatilo u 72. minuti. Zubimendi koji je inače želja Barcelone asistira, a Sorloth pogađa za 0:2. Utješni gol za Barcelonu postigao je Lewandowski u 90. minuti. 

Kao što je već poznato, Barcelona je osigurala naslov prvaka, te će do kraja sezone igrati rasterećeno i bez pritiska.

Oglasi

Real Sociedad se ovom pobjedom približio Ligi prvaka. Ima 65 bodova na četvrtom mjestu, pet više od Villarreala i vrlo komfornu situaciju ispred sebe.

Do kraja će Sociedad igrati utakmice protiv Almerije, Atletico Madrida i Seville, te sam odlučuje o svojoj sudbini kada je u pitanju plasman u Ligu prvaka.

Barcelone što se tiče, u idućem kolu ide u goste Valladolidu, zatim na Camp Nou dolazi Dennis Hadžikadunić s Mallorcom, dok će u posljednjem gostovati u Vigu kod Celte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 35. kolo:

Barcelona - Real Sociedad 1:2 (Lewandowski 90'; Merino 5', Sorloth 72')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi