Lewandowski će biti "žrtveno janje", ali niko ne može da vjeruje kakav transfer Poljaka se sprema

Barcelona je s njima već imala takve neočekivane saradnje

Lewandowski će biti "žrtveno janje", ali niko ne može da vjeruje kakav transfer Poljaka se sprema

E. Čaušević

Robert Lewandowski s Barcelonom ima ugovor na još dvije godine, ali su u Španiji sve glasnije špekulacije da će na ljeto napustiti katalonski klub i da se navodno sprema neočekivan transfer poljskog napadača.

Lewandowski je stigao u Barcelonu na ljeto 2022. godine iz Bayerna za 45 miliona eura, te je prošle sezone bio daleko najbolji igrač ovog tima i među najzaslužnijim za osvajanje titule prvaka Španije.

Međutim, ove sezone Poljak se često nalazi na meti kritika jer ne igra u najboljoj formi, te nije efikasan kao prošle godine.

Iako je briljirao prije nekoliko dana u pobjedi Barcelone u Madridu protiv Atletica ponovo su se pojavile špekulacije da bi katalonski klub mogao prodati Poljaka na kraju sezone.

Lewandowski s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali kako stvari stoje neće se tako dugo zadržati. Navodno, Joan Laporta i društvo ozbiljno razmišljaju o tome da ga prodaju na ljeto kako bi oslobodili mjesto u budžetu s obzirom da je on daleko najplaćeniji igrač u ekipi.

Oglasi

Barcelona bi prodajom Lewandowskog zaradila dobar novac, ali i u budžetu za plate oslobodila prostor za nova pojačanja što je glavni cilj Laporte i njegovih saradnika.

Međutim, večeras se u španskim medijima pojavila informacija da se sprema neočekivan transfer Lewandowskog koji bi na ljeto sve mogao iznenaditi.

Navodno, Barcelona pregovara s Atletico Madridom oko Lewandowskog, te je klub s Wanda Metropolitana ozbiljno zainteresovan da dovede Poljaka u svoje redove. No, još uvijek nema konkretnih ponuda i potvrde da se tu nešto zaista dešava.

No, to ne bi bio prvi put da Barca i Atletico prave neočekivane saradnje jer smo prethodnih godina imali već takve scenarije.

Oglasi

Prvi put se to desilo 2013. godine kada je Atletico doveo Davida Villu za samo dva miliona eura, no pravi šok uslijedio je sedam godina kasnije kada je Luis Suarez iz Barcelone otišao u madridki klub za svega devet miliona eura.

Sada čelnici Atletica žele da isto naprave i s Lewandowski, te su spremni da u dogovor bude uključen i Joao Felix koji igra trenutno u Barceloni kao posuđen igrač.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da nas na ljeto očekuju velika uzbuđenja kada je Barcelona u pitanju jer će ovaj tim morati prodati neku od velikih zvijezda kako bi mogli dovesti nova pojačanja, a mnogi su sigurni da će to biti upravo Lewandowski.

Inače, poljski napadač je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Barcelone u svim takmičenjima odigrao 39 utakmica i uspio je zabiti 20 golova, te dodati još devet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi