Barcelona savladala Chelsea i osvojila Ligu prvaka

Juniori katalonskog tima slavili sa 3:0

Barcelona savladala Chelsea i osvojila Ligu prvaka

E. Čaušević
Teme:

Juniorska ekipa Barcelone osvojila je Ligu prvaka nakon što je u današnjoj finalnoj utakmici savladala Chelsea sa ubjedljivih 3:0.

Katalonci su odigrali veoma dobar meč u Nyonu i na kraju zasluženo stigli do titule prvaka Evrope. Barcelona je do prednosti stigla u 33. minuti kada je Ruiz sjajno prošao po lijevoj strani i odlično uposlio Marques Mendeza koji je bez problema zatresao mrežu Plavaca.

Chelsea je u drugom dijelu krenuo po izjednačenje, ali ih je u potpunosti dotukao drugi gol Barcelone. Marques Mendez je bio ponovo glavni akter i svojim drugim pogodio sa 2:0. Plavci su zaigrali dosta bolje nakon drugog gola, imali nekoliko sjajnih šansi da smanje vodstvo, ali nisu uspjeli.

Konačan udarac londonskom klubu Barcelona je zadala u sudijskoj nadoknadi kada je danas odlični Ruiz postavio konačnih 3:0. Ubrzo je sudija svirao kraj meča nakon čega su igrači Barcelone mogli proslaviti ovaj veliki uspjeh i osvajanje Lige prvaka.

Treba istaći da je i Bosna i Hercegovina imala predstavnika ove sezone, a veoma dobar rezultat ostvario je Željezničar. Plavi su stigli do šesneastine finala gdje su poraženi na Grbavici od Atletico Madrida. Madriđani su u četvrtfinalu igrali upravo protiv Barcelone gdje su poraženi sa 2:0.

Omladinska Liga prvaka, finale:

Chelsea - Barcelona 0:3

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi