Barcelona slavila u odličnoj utakmici protiv Mallorce

Messi srušio rekord legendarnog Pelea

Barcelona slavila u odličnoj utakmici protiv Mallorce

A. Haznadarević

Katalonski div je i na gostovanju kod Mallorce prošao bez većih problema, slavivši na kraju rezultatom 4:2.

U lijepoj fudbalskoj predstavi, u kojoj su navijači mogli uživati u čak šest pogodaka, Barcelonin Xavi Hernandez je bio autor prvog većeg uzbuđenja. Igrao se 28. minut, kada je čarobnjak iz veznog reda Katalonaca matirao golmana Mallorce.

 

U 44. minutu, Lionel Messi povećava na 2:0. A onda, kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk, mladi Tello trećim pogotkom u mreži domaćina postavlja rezultat prvog poluvremena.

 

U drugom dijelu igre potpuno drugačija Mallorca. Svega deset minuta im je trebalo da savladaju Valdesa, a Pereira je pogodio. Odmah tri minute nakon toga, golman Barce ponovo na mukama. Dosuđen je jedanesterac, a Casadesus je bio siguran izvođač za 2:3.

 

Da domaći ne bi imali priliku za potpuni povratak, pobrinuo se najbolji igrač današnjice Lionel Messi, postigavši u 70. minutu svoj drugi pogodak, te tako u velikom stilu zaključio meč. Naime, Messi je današnjim golovima oborio rekord velikog Pelea u broju postignutih golova unutar jedne kalendarske godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.