Valverde o eventualnom izbacivanju iz Kupa: Znali smo za suspenziju, ali postupili smo po pravilima
Danas će biti održan žrijeb Kupa Kralja, a u bubnju će se naći i Barcelona

Očekuje se konačna odluka

Valverde o eventualnom izbacivanju iz Kupa: Znali smo za suspenziju, ali postupili smo po pravilima

S. Mlaćo

Barcelona je sinoć savladala 3:0 Levante, te tako izborila plasman u četvrtfinale Kupa Kralja. Ipak, bura oko prvog meča u kojem je Levante slavio 2:1 još se ne stišava.

Naime, Mundo Deportivo je objavio kako mladi defanzivac Barce Chumi nije imao pravo nastupa zbog suspendujućih kartona iz B tima Barcelone, ali je katalonski velikan ubrzo reagovao i tvrdi da nisu napravili ništa protiv pravila, odnosno da je on ima pravo nastupa u Kupu.

Danas se oglasio i Levante koji je uputio žalbu FS Španije. U Levante se nadaju da će Barcelona biti suspendovana, te da će oni tako izboriti prolaz dalje, no šanse za to su minimalne, gotovo nikakve.

Trener Barce Ernesto Valverde jasno je govorio o ovom slučaju.

"Nisam uradili ništa što je protivno pravilima. Ne osjećamo se krivima. Postupili smo u skladu sa pravilima, a bili smo upoznati s tim da Chumi ima kartone. No, znali smo i to da ga imamo pravo koristiti u Kupu", jasan je bio Valverde.

Žrijeb Kupa Kralja zakazan je za danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi