Pique kao da je 'isključio mozak': Sada je izdao šta Barcelona sprema u četvrtak

Nije imao namjeru, ali sada je kasno

Pique kao da je 'isključio mozak': Sada je izdao šta Barcelona sprema u četvrtak

S. Mlaćo
Barcelona je spremila veliku svečanost za svog bivšeg člana Bojana Krkića.

Naime, Krkić prekida karijeru u 32. godini, te mu je Barcelona spremila oproštajnu utakmicu.

Sve je bilo pod velom tajne, no Gerard Pique je to otkrio gostujući u jednoj TV emisiji. Javno je otkrio planove Barcelone, a kada su ga pitali da li je to tačno, on je shvatio da zapravo ta informacija i nije bila u javnost.

Sigurno se sada Pique kaje, ali sve je gotovo. Vijest je već prostrujala svim svjetskim medijima.

Krkić je sa 17 godina debitovao za Barcelonu, a poredili su ga sa Lionelom Messijem. Na kraju nije opravao očekivanja, te je promijenio veliki broj klubova.

Igrao je i u Italiji, Njemačkoj, Engleskoj, te Japanu, gdje je bio sve do prošlog mjeseca.

Oglasi

Iako ima tek 32 godine jasno je da se Krkić pomalo i zasitio fudbala i činjenice da mu baš i ne ide najbolje. Španski mediji pišu da se okrenuo potpuno drugom sportu prema kojem je razvio veliku ljubav u prethodnim godinama.

Riječ je o biciklizmu i Krkić je odlučio čak da pokrene biznis. Osnovao je firmu koja proizvodi bicikla za brdske utrke i staze, a partner mu je i bivši igrač Barcelone, Andres Iniesta, te se njihova firma zove "Guava Spot".

Oni su tek nedavno počeli s ovim biznisom i trenutno na stanju imaju samo jedan model ovog bicikla, a njegova cijena je čak preko 7.000 eura.

"Kada sam ušao u ovaj projekat znao sam da ću nastaviti da se bavim biciklizmom. To je dobar način da kombinujete sport i druženje. Uskoro bih i ja mogao učestvovati u utrkama i spreman se već za to. Uvijek sam volio taj sport, a prethodnih pet godina se ozbiljnje bavim time", kaže Krkić.

Firma im se trenutno nalazi u Barceloni i plan je da prošire biznis ukoliko im prodaja krene kako očekivaju.

Krkić je nekada bio velika nada Barcelone i španskog fudbala jer je još kao tinejdžer debitovao za ovaj klub, ali nažalost jasno je da nije uspio da ostvari karijeru kakva mu se tada predviđala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prošao je sve omladinske kategorije Barcelone i prvom timu priključen je na ljeto 2007. godine. U jednom trenutku čak je bio i prvi izbor što se tiče vrha napada dok je Pep Guardiola bio trener, no bilo je jasno da Krkić baš i nije najbolje rješenje.

Nakon teške povrede jasno je bilo da će se teško vratiti na teren, što se i ispostavilo tačnim.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi