Španci tvrde da je Joan Laporta donio odluku - Xavi dobio otkaz u Barceloni!
FOTO: EPA

Nakon svega što se dogodilo sinoć

Španci tvrde da je Joan Laporta donio odluku - Xavi dobio otkaz u Barceloni!

Esmer Oštraković

Nakon što je dao komentare na press konferenciji, rukovodstvo Barcelone vršilo je ogroman pritisak na Joana Laportu da otpusti Xavija, a Španci tvrde da se to i dogodilo.

Xavi je prije nekoliko mjeseci saopštio da odlazi iz Barcelone na kraju ove sezone. Ipak, Laporta ga je nekako uspio nagovoriti da ostane na klupi ovog tima i naredne sezone.

Stvari su se iznenada ponovo promijenile. Xavija su koštalje njegove izjave u kojima je spominjao ekonomsku situaciju unutar kluba i tvrdi da se njegov tim ne može nositi s najvećim rivalom Real Madridom.

"Ne može se napredovati ako ne bude određenih promjena u timu. Ne znam kakva je ekonomska situacija, ali ona će sigurno utjecati na nas. Znat ćemo sve kada vidim s kakvom ekipom raspolažem. Ne možemo planirati ništa unaprijed", rekao je Xavi, ali tu nije bio kraj njegovog izlaganja.

"Pokušat ćemo se nositi s Real Madridom. Ipak, smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija veoma teška, posebno u ekonomskom smislu. Više ne možemo kao prije izaći na tržište i reći 'želimo ovog igrača, ovog i ovog'. Nismo na istom nivou kao ostali klubovi."

Oglasi

"Navijači to moraju razumjeti. To ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da nam je potrebna stabilnost i vrijeme. Pokušat ćemo sve da se nosimo s Realom u narednoj sezoni", završio je Xavi.

Laporta je, kako tvrde Španci, duboko razočaran potezom Xavija, te mu je odlučio uručiti otkaz i on neće ostati na klupi Barcelone.

Kako javljaju Španci, Laporta je poludio nakon Xavijevog nastupa, te je već krenuo u potragu za novim trenerom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je na klupu Barcelone stigao 2021. godine, a tu je naslijedio Ronalda Koemana. Na klupi ovog tima sjedio je na 140 utakmica.

Uspio je ostvariti 87 pobjeda, 24 remija, a upisao je i 29 porza u tom periodu, te je osvojio titulu prvaka Španije prošle sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Kada je Mbappe najavio odlazak iz PSGa, Xavi je svjestan da dolazi u Real. Sve ovo radi da dobije otkaz jer zna da narednih nekoliko godina nemaju šta tražiti ni u Španiji niti u Evropi. Ovaj smrdljivi klub se vraća gdje mu je i mjesto. U prosjek. Negreira ih je koštao previše.
0 3
FudbalskiGenije
Cirkus od kluba
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi