Barcelonu očekuje totalni remont ekipe: Samo osam igrača je sigurno u klubu!

Laporta krenuo u akciju

Barcelonu očekuje totalni remont ekipe: Samo osam igrača je sigurno u klubu!

Endin Čaušević

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, najavio je jučer da će već od naredne sedmice početi donositi rigoroznije odluke što se tiče igračkog i trenerskog kadra.

Mnogi vjeruju da će Laporta na kraju sezone odlučiti da uruči otkaz Ronaldu Koemanu koji nije baš opravdao očekivanja nakon što je prije godinu dana izabran za novog trenera Barcelone.

Također, jasno je da će biti i promjena u igračkom kadru Barcelone jer su pojedini fudbaleri već otpisani.

Katalonski Sport objavio je danas da je Laportin cilj prvo da riješi problem oko trenera, a da li će Koeman ostat ili će doći neko drugi sigurno će biti poznato već u narednim sedmicama.

Nakon toga Barceloni slijedi totalni remont igračkog kadra, a čini se da je Laporta uspio da riješi najveći problem, a to je Lionel Messi koji će prema svemu sudeći potpisati novi ugovor.

Ljetni prelazni rok će za Katalonce sigurno biti itekako turbulentan i bit će zanimljivo vidjeti ko će sve napustiti klub, a ko će doći na Camp Nou.

Oglasi

Sport je objavio da je jedino osam igrača u Barceloni "sigurno" što se tiče prelaznog roka i da se oni neće naći na transfer listi kao što će to biti slučaj s ostalim igračima ovog kluba.

Laporta je odlučio da na transfer listi neće biti Messi, Ter Stegen, De Jong, Araujo, Mingueza, Pedri, Ansu Fati i Ilaix Moriba.

Posebno teška situacija je kada su u pitanju Gerard Pique, Sergio Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto. Klub želi da oni pristanu na znatno manju platu nego što trenutno imaju, a ukoliko to odbiju sigurno će biti i oni na transfer listi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da neće baš svi igrači s transfer liste napustiti klub, ali očito je da će Barcelona razmatrati sve ponude koje dođu za njih.

Na transfer listi će prema svemu sudeći biti u Miralem Pjanić koji se ove sezone nije naigrao kod Koemana. Jedino što bi moglo promijeniti sudbinu bh. reprezentativca u ovom klubu je dolazak novog trenera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uber_i
Nema straha za Pjanica i Deku oni uvijek imaju mjesta u Igmanu iz Konjica
2 9
Zoilomas
Bolje prodajte klub debili jedni haha
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi