Obeshrabreni, razočarani i neraspoloženi Messi: Pjanić ga uzalud gleda, Koemana nije ni doživio...

Pojavio se snimak duela protiv Celte

Obeshrabreni, razočarani i neraspoloženi Messi: Pjanić ga uzalud gleda, Koemana nije ni doživio...

A. Čaušević

Vrlo lako bi se moglo desiti da je susret protiv Celte za Miralema Pjanića i Lionela Messija bio posljednji u dresu Barcelone na Nou Campu. 

Barcelona je u susret s gostima iz Galicije ušla s minimalnim šansama da osvoji titulu, ali je poraz rezultatom 1:2 i definitivno ugasio nade što je na neki način slomilo srce Messiju.

Sjajni Argentinac kojeg ponovo čeka nagrada za najboljeg strijelca La Lige je zabio vodeći gol za domaće, ali je Celta uspjela preokrenuti sa dva gola Santija Mine. Drugi je viđen u sudijskoj nadoknati.

Messi je tokom cijelog meča bio poprilično isfrustriran zbog svega što se dešava, a na momente je djelovao kao čovjek kojem je slomljeno srce ili neko kome su uništeni snovi.

BeIn Sport je objavio video s kamere koja je tokom meča pratila Messija. Kapiten Barce je bio obeshrabren, razočaran, neraspoložen. Najbolje se to moglo vidjeti nakon pobjedničkog gola gostiju.

Messi je stajao na centru s loptom, a preko puta njega Miralem Pjanić koji ušao u finišu meča. Čini se da su Messi i bh. reprezentativac razmijenili nekoliko riječi, nakon čega su počeli samo odmahivati glavama u navjerici. Scenu pogledajte na 2:25 video snimka.

Oglasi

Ubrzo nakon toga je sviran i posljednji zvižduk, a vidno utučeni Messi se odmah zaputio prema svlačionici. Ronalda Koemana koji ga je potapšao po ramenu nije ni "doživio". Samo se pozdravio s trenerom Celte Eduartom Coudetom.

Inače, sluteći prema govoru tijela ni Pjanić se nije osjećao puno bolje nego Messi. Bh. veznjak je zaigrao nakon tri mjeseca. Dobio je nekoliko minuta, a za to vrijeme Barca je uspjela izgubiti.

Argentincu je ugovor s Barcelonom ističe za nekoliko sedmica. Produženje saradanje još nije stiglo, pa su neki navijači katalonskog kluba poprilično zabrinuti, pogotovo ako se u obzir uzme način na koji se završava trenutna sezona.

Nakon utakmice i Koeman je govorio o svojoj budućnosti, te budućnosti Messija kao najboljeg igrača u historiji ponosa Katalonije.

"Moja budućnost u klubu? To nije pitanje za mene", kratko je rekao nizozemski stručnjak, a zatim je o Messiju rekao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nadam se da ovo nije njegova posljednja utakmica u klubu. Danas je pokazao efektivnost, ali ne može sam. Da bismo pobjeđivali i drugi moraju zabijati", istakao je Koeman.

Nizozemac bi nakon jako slabe sezone mogao otići sa klupe, a vidjet ćemo hoće li ga rukovodstvo kluba na kraju sezone i otpustiti. Barceloni je ove sezone ostao još subotnji meč s Eibarom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Kad ode Koeman Pjanic ce pokazati da je jedan od najboljih igrača Barce, zapamtite moje riječi
14 0
miki30
Messi ih vuče za nos evo godinama al et, on je igračina, pa haman može sve. Mes Que un Club, pravi im moto nema šta, a sve fokusirano na jednog igrača, on je veći od kluba.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi