UEFA donijela odluku o nastupu Barcelone u evropskim takmičenjima!

Novinari Marce tvrde da je sve jasno

UEFA donijela odluku o nastupu Barcelone u evropskim takmičenjima!

E. Oštraković

Novinari španske Marce tvrde da su predstavnici UEFA-e danas obavijestili čelnike Barcelone o njihovoj odluci oko nastupa ovog tima u evropskim takmičenjima za narednu sezonu.

Tako je Barceloni dopušteno da naredne sezone igraju u Ligi prvaka, te su to sjajne vijesti za navijače ovog kluba.

Ova odluka je donesena nakon što su ljudi u UEFA-i detaljno analizirali sve informacije koje su imali o navodnom potkupljivanju sudija od strane Barcelone.

Obzirom na odluku, to znači da Barcelona neće biti sankcionisana, te će se naći u bubnju 31. augusta kada bude žrijebanje grupne faze Lige prvaka.

Sve vrijeme su čelnici Barcelone, na čelu sa Laportom tvrdili da Barcleona neće biti sankcionisana, a upravo to se i desilo.

Čelnici UEFA-e su navodno potvrdili da bi Barcelona bila izbačena iz evropskih takmičenja da su imali neke dokaze, ali to nije bio slučaj.

Oglasi

Sve ovo je ipak došlo kao veliko olakšanje kako za navijače tako i za čelnike Barcelone koji će naredne sezone biti dio Lige prvaka.

Koliko je Barcelona nisko pala najbolje pokazuje novo pojačanje koje je Laporta skoro završio

Od Barcelone se ovog ljeta očekuje da dovede nekoliko zvučnih pojačanja i iduće sezone se uključi u borbu za osvajanje Lige prvaka. Ipak, jasno je da finansijski problemi još uvijek nisu riješeni što značajno koči klub u pregovorima zbog čega moraju tražiti alternative, ali niko ni slutio nije koga će Joan Laporta pokušati dovesti.

Svi u klubu su svjestni situacije, ali niko nije očekivao da će Barcelona ući u pregovore sa veznjakom Oriolom Romeuuom.

Romeu je ponikao u Barci i još kao tinejdžer je otišao u Chelsea, ali se na Stamford Bridgeu nije previše naigrao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Većinom je igrao po posudbama, a najveći trag ostavio je u Southamptonu iz kojeg je prije godinu dana za 5.5 miliona eura stigao u Gironu.

Romeu je odigrao odličnu sezonu u dresu španskog kluba, a to potvrđuje činjenica da ga Laporta želi dovesti na insistiranje Xavija Hernandeza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Uefa mafia
0 0
faris1982
Čudi me što nema mekinjaša Benza i ostalog društva....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi