Barcelona Umtitiju ponudila da besplatno napusti klub, a on ih šokirao svojim odgovorom

Ne želi da ide

Barcelona Umtitiju ponudila da besplatno napusti klub, a on ih šokirao svojim odgovorom

E. Čaušević

Španski mediji objavili su jutros da je Barcelona odlučila besplatno pustiti Miralema Pjanića i Samuela Umtitija ovog ljeta.

Pjanić i Umtiti još uvijek imaju važeće ugovore s katalonskim klubom, ali Ronald Koeman ne računa na njih u narednoj sezoni. Očekivalo se da će ih pokušati prodati, no čini se da su u katalonskom klubu spremni na sve samo da oni odu.

Mundo Deportivo objavio je jutros da je Barcelona ponudila sporazumni raskid saradnje Pjaniću i Umtitiju i da oni mogu bez obeštećenja da pronađu novi klub.

Pjanić će vjerovatno potpisati ovaj raskid saradnje, ali kada pronađe novi klub, dok Umtiti ne želi da pristane na to. Francuski defanzivac odbija da napusti klub i odlučan je da ostane iako bi mogao preseliti na tribine.

Marca je prije nekoliko trenutaka objavila da je Umtiti odbio da potpiše sporazumni raskid saradnje i poručio je Joanu Laporti da želi ostati u klubu do kraja ugovora.

Umtiti ima ugovor do ljeta 2023. godine i jasno mu je da mu niko neće ponuditi ni približnu platu kao što ima u Barci. Iako je svjestan da neće igrati Umtiti je odučio da ostane do mu ne istekne ugovor.

Oglasi

"Hvala vam mnogo na ovoj ponudi, ali želim da odradim svoj ugovor do kraja", odgovorio je Umtiti čelnicima Barcelone.

Ovaj 27-godišnji defanzivac u Barceloni zarađuje oko 11 miliona eura godišnje i jasno je da klub želi da oslobodi ovu sumu novca što se tiče budžeta koji ide na plate igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti je u Barcelonu stigao na ljeto 2016. godine iz Lyona za 25 miliona eura, ali u prethodne dvije sezone ima velikih problema s povredom koljena zbog koji nije više u prvom planu trenera.

Također, Mundo Deportivo je objavio da Pjanić i Umtiti neće biti jedini fudbaleri kojima će klub ponuditi sporazumni raskid saradnje, te opciju da bez obeštećenja pronađu novi klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti