Za Barcelonu više nema laganog protivnika: Teškom mukom protiv Almerije, Sergi Roberto junak
Pet golova na meču Barcelone i Almerije, Sergi Roberto postigao dva.

Efikasna utakmica na Monjuicu

Za Barcelonu više nema laganog protivnika: Teškom mukom protiv Almerije, Sergi Roberto junak

Eldar Ganibegović

Nakon poraza od Girone i remija s Valencijom, Barcelona je upisala pobjedu u Primeri i to teškom mukom. Protivnik na Montjuicu bila je Almeria.

Barcelona je u terminu od 19 sati u okviru 18. kola španske Primere ugostila Almeriju i vrlo teško stigla do tri boda. Bilo je 3:2 na kraju.

Prva šansa viđena je u osmoj minuti. Sergi Roberto je sjajno skočio nakon kornera i šutirao glavom, no brani golman gostiju.

Igrala se 33. minuta kada je Blaugrana došla do vodstva. Odbijenu loptu je u mrežu poslao Raphinha za promjenu rezultata.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1. Leo Baptistao je pogodio, VAR je provjeravao da li je bilo prekršaja, nije ga bilo i gosti su mogli da slave.

Luis Maximiano ostavlja Almeriju u životu u 49. minuti. Ferran Torres je bio u šansi nakon solo prodora, no golman Almerije sjajno brani.

Oglasi

Do novog vodsta Barcelona dolazi u 60. minuti. Nakon kornera je sjajno glavom pogodio Sergi Roberto.

Tri minute kasnije Robert Lewandowski je bio u sjajnoj šansi, golman Almerije opet spašava, a onda kazna u 71. minuti.

Inaki Pena je trebao da uhvati jednu loptu, zasmetao mu je Ronald Araujo, lopta pada, a to goristi Edgar Gonzalez i vraća stvari na početak.

Mogao se Araujo iskupiti tri minute kasnije kada je propustio jednu priliku, nedugo zatim promašuje i Gundogan, a onda u 83. minuti Sergi Roberto postiže novi pogodak za 3:2.

Mogla je Almeria i treći put do izjednačenja i to u 87. minuti. Iddrisu Baba Mohammed je potegao, no Inaki Pena spašava domaći tim.

Oglasi

Sergi Roberto je mogao do hat-tricka u 94. minuti. Na njegovu žalost, pogodio je prečku, no za Barcelonu je najvažnije da su upisana nova tri boda. 

Poslije ove utakmice Barcelona je treća s 38 bodova, četiri manje od Reala i šest od Girone koja je prva, no ova dva tima imaju po utakmicu manje. Almeria je posljednja s pet bodova.

U 19. kolu Barcelone će u goste kod Las Palmasa, a Almeria kod Osasune. Te utakmice igraju se 4. januara 2024. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Večeras se od 21:30 igraju još dvije utakmice. Athletic u Bilbau dočekuje Las Palmas, dok Villarreal čeka Celtu.

La Liga, 18. kolo:

Barcelona - Almeria 3:2

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Cista i postena pobjeda, a ne kao Penal Madrid koji samo uz pomoc sudaca moze nesto da osvoji. Pozz.
3 5
FudbalskiGenije
Nevjerovatna krađa...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi