Barcelona želi dva igrača - Jednog iz Juventusa, drugog iz katarskog Al-Arabija
Rabiot i Verratti želja su Barcelone.

Francuz i Italijan na listi želja

Barcelona želi dva igrača - Jednog iz Juventusa, drugog iz katarskog Al-Arabija

Eldar Ganibegović

Barcelona je prošla u osminu finala Lige prvaka, dok joj u Primeri baš i ne cvjetaju ruže kada je riječ o borbi za prvu poziciju. Stoga će se tim iz Katalonije nastojati pojačati u januaru, a na listi želja su dva veznjaka.

Zimski prijelazni rok počinje za desetak dana, odnosno prvog dana 2024. godine. Jedan od timova u kojem će vrlo vjerovatno biti promjena je i Barcelona.

Katalonski velikan na proljeće će igrati nokaut fazu Lige prvaka, te se nastaviti boriti s Real Madridom i Gironom u španskoj Primeri za prvo mjesto.

Na listi želja Blaugrane već se nalaze dva igrača. U pitanju su veznjaci, gdje je pojačanje, čini se, najpotrebnije.

Adrien Rabiot i Marco Verratti

Barcelona danas igra meč 18. kola La Lige protiv Almerije , a Katalonci neće moći da se oslone na Frenkiea de Jonga (suspendovan) te Pedrija i Gavija (obojica povrijeđeni).

Tako je predsjednik Barcelone priznao da se nada da će na zimu pronaći rješenje za jačanje veznog reda, s novinari španskog Sporta otkrili su opcije o kojima razmišlja uprava kluba.

Oglasi

Adrien Rabiot tako je prva želja. Francuz još ima ugovor sa Juventusom do ljeta 2024. godine.

Iako sa "Starom damom" pregovara o novom ugovoru, mogla bi ga dovesti u iskušenje ponuda Barcelone za koju je i ranije imao priliku da potpiše, još dok je bio član PSG-a.

Marco Veratti je još jedna dugogodišnja želja Katalonaca. Nakon odlaska iz PSG-a, Veratti se pridružio Al-Arabiju u Kataru, a Barcelona bi željela da ga posudi do kraja sezone kako bi zamijenio Gavija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, nedavno su se pojavila informacije kako bi Ronald Araujo mogao iz Barcelone u Bayern, no čini se da od toga ipak neće biti ništa. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti