Većina igrača Barcelone žali što je Xavi dobio otkaz, a on slavi i jedva čeka da dođe Hansi Flick

Dobit će novu priliku da se dokaže

Većina igrača Barcelone žali što je Xavi dobio otkaz, a on slavi i jedva čeka da dođe Hansi Flick

Endin Čaušević

Barcelona je u petak potvrdila da je Xavi Hernandez dobio otkaz i da će večeras protiv Seville po zadnji put biti na klupi katalonskog kluba. Ovom potezu posebno se obradovao Vitor Roque, ali Brazilac je svjestan da njegova sudbina u katalonskom klubu još uvijek nije riješena.

Saga oko Xavija i Barcelone koja je trajala mjesecima zvanično je okončana u petak kada je katalonski klub saopštio da je španski stručnjak dobio otkaz i da je odlučeno da se raziđu.

To ne bi bilo ništa čudno da Xavi nekoliko dana prije toga nije stao pred kamere i rekao da ostaje u Barceloni nakon što je u januaru najavio odlazak.

Međutim, došlo je do nesuglasica s čelnicima katalonskog kluba, a na kraju je Joan Laporta odlučio da Xaviju uruči otkaz i očekuje se da iduće sedmice Barcelona ozvaniči dolazak Hansija Flicka.

S njemačkim stručnjakom je već sve dogovoreno, a Flick bi u Barceloni trebao biti predstavljen u narednim danima.

Većina igrača Barcelone iznenađeno je dočekala vijest o Xavijevom otkazu, a mnogi od njih su bili razočarani takvom odlukom. Međutim, bilo je i onih koji nisu previše žalili Xavija.

Oglasi

U prvom planu nalazi se brazilski napadač Vitor Roque kojeg je Xavi već bio otpisao za narednu sezonu, ali nakon njegovog otkaza situacija za Brazilca se itekako mijenja.

U Barceloni žele da on ide na posudbu iduće sezone, ali Roque je izričito protiv toga. Xavijevom otkazu se obradovao jer je shvatio da je to nova prilika da se dokaže i pokaže da Barca nije bez razloga dala 40 miliona eura za njegov dolazak u januaru.

Katalonski Sport piše da Roque neće žuriti s odlukom i sačekat će da vidi da li će Flick računati na njega. Očekuje se da će prvo obaviti razgovor s njemačkim trenerom, a potom donositi odluke vezane za budućnost.

Roque je već preko svog agenta poručio da želi ostati u Barceloni i dokazati se, te da ga ponude oko odlaska na posudbu uopšte ne zanimaju.

Također, jasno je dao do znanja da u slučaju da Flick ne bude računao na njega u obzir dolazi samo transfer, a ne posudba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 19-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Barcelone odigrao 15 utakmica i zabio je dva gola. No, u tih 15 mečeva Roque je upisao ukupno tek 338 minuta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi