Totalna rasprodaja u Barceloni - Xavi poručio da su samo trojica na listi "nedodirljivih"

Bit će promjena u igračkom kadru

Totalna rasprodaja u Barceloni - Xavi poručio da su samo trojica na listi "nedodirljivih"

Endin Čaušević

Barcelona će ovog ljeta pokušati napraviti velike promjene u igračkom kadru i dovesti nekoliko zvučnih pojačanja, ali da bi to mogli uraditi moraju da prodaju i neke od prvotimaca.

Katalonski klub ove sezone nije previše oduševio svojim igrama i jasno je da će ovo biti još jedna sezona bez trofeja što u Barceloni nisu navikli tako često da se dešava.

Jasno je da na ljeto slijede velike promjene što se tiče igračkog kadra, a prvi probem Katalonci su uspjeli da riješe i to je ostanak Xavija Hernandeza.

Trener Barcelone je poručio Joanu Laportu i njegovim saradnicima da su njegovom timu potrebna zvučna pojačanja na ljeto ukoliko žele da oni ponovo budu konkurentni kada je osvajanje trofeja u pitanju.

No, zbog finansijskih problema u kojima se nalazi Barcelona jasno je da to neće biti lako izvesti. Zbog toga će Barca prvo morati prodati neke od prvotimaca kako bi došla do novca, ali i slobodila mjesto u budžetu za nove igrače.

Španski mediji pišu da je Xavi već razgovarao s Laportom i sportskim direktorom Decom kojima je objasnio koje igrače oni mogu prodati ukoliko za njih dođu neke primamljive ponude.

Oglasi

Također, Mundo Deportivo piše da je trener Barcelone poručio da su samo trojica igrača "nedodirljiva" odnosno da ih klub ne treba prodavati ni pod koju cijenu.

Iako se očekivalo da će na toj listi biti zvijezde poput Roberta Lewandowskog, Ilkayja Gundogana, Ronalda Arauja, Marc-Andrea ter Stegena i drugih na kraju su se prevarili jer je jasno koga Xavi ne želi da izgubi.

U pitanju su izdanci La Masije koji su se pokazali kao fantastičan zalog za budućnot Barcelone, a to su Gavi, Lamine Yamal i Pau Cubarsi.

Za Xavija su oni nedodirljivi bez obzira da li će za njih doći ponuda ili ne, a svi ostali se mogu pribojavati činjenice da bi ih Barcelona na ljeto mogla prodati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sigurno je da će ljetni prelazni rok biti itekako zanimljiv kada je Barcelona u pitanju i bit će zanimljivo vidjeti kakve promjene će Katalonci na kraju uspjeti da naprave kada je u pitanju igrački kadar.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi