Barcelona zbog Jordija Albe u velikim problemima
Jordi Alba je 2012. godine stigao iz Valencije i od tada je nezamjenjiv na poziciji lijevog beka, a ako ode, zamijenit će ga Filipe Luis iz Atletica?

Španac odlučio da ide

Barcelona zbog Jordija Albe u velikim problemima

E. Škorić

Još od dolaska iz Valencije 2012. godine, Jordi Alba je jedan od ključnih igrača Barcelone.

Španski reprezentativac je sezonama nezamjenjiv na poziciji lijevog beka na Nou Campu, ali sada bi moglo lako da se desi da napusti Barcelonu.

Iako vodstvo Barcelone pokušava da ga nagovori na produženje ugovora, to za sada ne ide u najboljem smjeru. Naime, igračevi uslovi su takvi da to klub ne može lako da prihvati

U slučaju da uskoro ne dođe do dogovora, Barcelona će nastojati da proda Albu i na taj način zaradi određeni novčani iznos. Igrač kalibra kao što je Alba naravno može da bira gdje da igra, a navodno je u ovom trenutku za njegove usluge najviše zainteresovan Juventus.

Osim Juventusa, Albu žele oba kluba iz Manchestera, kao i PSG, a Barca bi u slučakju odlaska Albe pokušala da kupi Filipea Luisa iz Atletico Madrida.

Jordi Alba se nedavno 'proslavio' izjavom o Zlatnoj lopti

Alba je u dresu Barcelone odigrao 178 mečeva i postigao je sedam pogodaka. Ranije je igrao u Valenciji, a za Španijju je upisao 67 nastupa i dao je osam pogodaka.

Nedavno je izbio u prvi plan u medijima zbog izjave kako je "Zlatna lopta jedna obična laž", pošto je tvrdio da je Lionel Messi najbolji igrač svijeta, a ne Luka Modrić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zlatna lopta je jedna velika laž! Postoji dosta pritiska od strane klubova, medija i svega kada je u pitanju taj izbor. Svi znaju da je Messi najbolji na svijetu. Ta nagrada bi trebala biti za individualna postignuća, a ne za titule s klubom. Za mene je on najbolji i tačka. Pele je nešto pričao da je on daleko ispred Messija, ali onda je on slijep ako to priča", poručio je tada Alba.

Top Komentari

gumenakita
on ce na kraju igrati za kineski klub
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi