Kako bi mogao izgledati sastav Barcelone kada na ljeto dođe Adrien Rabiot?

Jedna od mogućnosti koje ima Valverde

Kako bi mogao izgledati sastav Barcelone kada na ljeto dođe Adrien Rabiot?

E. Čaušević

Adrien Rabiot gotovo sigurno će na kraju ove sezone potpisati za Barcelonu u koju stiže kao slobodan igrač iz PSG-a.

Rabiot je u nekoliko navrata ove sezone odbio da produži ugovor s francuskim timom i jasno je da mu je namjera da promijeni sredinu. Ovaj 23-godišnji fudbaler ima nekoliko veoma zanimljivih ponuda da već u januaru napusti PSG, no čini se da je njegova jedina želja da karijeru nastavi u Barceloni.

Dolazak Rabiota na Camp Nou će sigurno pojačati konkurenciju u veznom redu, a već se špekuliše da bi Barca mogla prodati na ljeto neke od veznih igrača. Također, pojavila se i fotografija kako bi mogao izgledati sastav ukoliko dođe Rabiot.

Naravno, to je samo jedan od mogućnosti koje će imati Ernesto Valverde. Treba uzeti u obzir da bi neki od igrača koji su sada u ovom sastavu mogli napustiti klub, a to se najviše govori za Rakitića. Njegovo mjesto bi tada vjerovatno preuzeo Arthur.

Potencijalni sastav Barce s Rabiotom: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Pique, Sergi Roberto, Busquets, Rakitić, Rabiot, Dembele, Messi, Suarez.

Rabiot će u Barci po sezoni zarađivati deset miliona eura

Francuski mediji jutros su objavili da su Rabit i Barcelona dogovorili sve, te da će ovaj veznjak od ljeta nositi dres katalonskog kluba. Rabiot od početka januara ima pravo da pregovara s klubovima van Francuske i nije krio da je Barcelona njegova prva želja.

Prema pisanju uglednih medija u Španiji i Francuskoj ovaj 23-godišnji veznjak dogovorio je s Barcelonom saradnju na pet godina. Rabiot će u Barci godišnje zarađivati deset miliona eura, a isti iznos će dobiti kada potpiše ugovor kao bonus za odluku da dođe na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

PSG je imao namjeru da bar nešto zaradi od Rabiota i pokušali su sve da ga prodaju u januaru. Ipak, on je već sve dogovorio s Barcelonom i zbog toga odbija ostale ponude. Veliki interes za njega pokazao je Tottenham, no Rabiot je to "hladno" odbio.

Čelnici Tottenhama su razočarani napustili Pariz jer nisu očekivali takvo ponašanje od 23-godišnjeg veznjaka. Navodno, Rabiot im je rekao da ne želi preći u Tottenham jer misli da je previše dobar da bi igrao za londonski klub.

Top Komentari

fecko
A Coutinho igra badminton ?
21 1
Konj konjski
Rabiot ce doci ali nece igrati kod valverdea.On bi prije messija stavio na klupu nego rakitica
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti