Barcelona zbog Manea ruši sve rekorde?!

Katalonci se žele pojačati

Barcelona zbog Manea ruši sve rekorde?!

E. Škorić

Krilni nogometaš Liverpoola Sadio Mane navodno je želja Barcelone.

Barcelona i Real Madrid svake godine pokušavaju da dovedu ponajbolje igrače iz najvećih klubova, a sada se pojavila priča da bi Senegalac Mane mogao završiti na Nou Campu.

On se povezivao i s Real Madridom, no prema nekim izvještajima, Katalonci su spremni na ljeto srušiti rekord kako bi ga kupili.

Trenutni rekord pripada Neymaru kojeg je Barca prodala PSG-u za 222 miliona eura, ali Barcelona sada želi da plati skoro 270 miliona.

Naravno sada je to sve u domenu špekulacija, ali britanski mediji tvrde da je Barca ozbiljno zainteresovana za igrača kojeg je pokušavala dovesti i u ljeto 2017. godine.

Mane je u Liverpool stigao iz Southamptona za 41,2 miliona eura i trenutno je jedan od glavnih igrača u mašini Jurgena Kloppa, s kojom bi trebao da osvoji i titulu Premier lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U aktuelnoj sezoni je Mane odigrao 24 meča, postigao je 13 pogodaka uz osam asistencija u Premier ligi, a ukupno je u svim takmičenjima dao 17 golova uz 11 asistencija na 34 meča.

Teško je zamisliti Liverpool bez Manea, no i u prošloti je Liverpool svoje najbolje igrače prodavao za velike iznose. Dva su otišla upravo u Barcelonu - Luis Suarez i Philippe Coutinho.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malilav22
U godini 2020 bilo koji igrac iz Liverpolla prejde za Barcelonu to bi bilo u njegovoj karijeri jedan korak unazad , Barca i Real sljedeci 5 godina internacionalno nece nista osvojit
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi