Konačno je neko iz Madrida stao u odbranu Barcelone: "Nisam imao osjećaj da su nas sudije oštetile"
Ramon Calderon nekadašnji je predsjednik Real Madrida, ali smatra da njegov tm nije nikad oštećen zbog Barcelone (Foto: Screenshot)

Ramon Calderon iskreno

Konačno je neko iz Madrida stao u odbranu Barcelone: "Nisam imao osjećaj da su nas sudije oštetile"

M. Šljivak

Nekadašnji čelnik madridskog Reala Ramon Calderon (71) poručio je svima da puste velikog rivala Barcelonu da radi na miru jer ne osjeća da je katalonski tim ikada imao pomoć sudija u borbama s njegovom ekipom. Njegova izjava poprilično je iznenadila sve.

Ramon Calderon prvi je čovjek iz Madrida koji je javno stao u odbranu Barcelone. On ne vjeruje da je katalonski klub plaćao za pomoć sudija u prethodnim godinama jer to nije osjetio na terenu.

Jasno je poručio kako Barcelonu treba pustiti na miru da radi svoj posao i da su stvari kao što je 'Slučaj Negreira' potpuno

"Nikad nisam imao osjećaj da su nas sudije oštetile. Osvojili smo ligu na sjajan način", poručio je Ramon Calderon i pozvao je sve da puste Barcelonu na miru.

"Jako je bitno poštovati pretpostavku da su nevini. Pustite ih neka mirno rade svoj posao", istakao je Ramon Calderon.

Ovaj 71-godišnjak obnašao je funkciju 16. predsjednika Real Madrida od jula 2006. do januara 2009. godine. Također, bio je i direktor tima od 2001. do 2006. godine.

Oglasi

On je zaslužan i za dovođenje Cristiana Ronalda. Upravo je on završio posao s portugalskom zvijezdom u decembru 2008. godine i dogovorio je transfer vrijedan 94 miliona eura s Unitedom za prodaju Cristiana na u ljeto 2009. godine.

Prvo priznanje Barcelone o skandalu sa sudijama: "Morali smo zbog Real Madrida"

Barcelona je pod velikim pritiskom prethodnih dana. Nakon što je 'Slučaj Negreira' izašao u javnost, tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv katalonskog tima i sumnjiči ih se za korupciju.

Katalonci su od 2001. do 2018. godine nekadašnjem čelniku sudijske komisije Enriquezu Negreiri isplatili više od sedam miliona eura za savjete oko sudija i proces protiv Barce je trenutno u toku.

Španski mediji otkrivaju razne detalje iz istrage. Svjedoci će biti bivši čelnici i treneri, a jedan od razgovora koji je otkriven u ovom slučaju pokazuje zašto je Barca plaćala Negreiru.

"Plaćali smo samoodbranu jer su sudije konstantno pomagale Real Madridu. Krili smo to kako bismo zaštiti klub", riječi su jednog od bivših čelnika kluba.

Oglasi

Nekadašnji predsjednik Sandro Rosell također je znao za sve što se dešavalo. Njegove riječi u prvom mandatu Laporte u klubu dovoljno govore.

"Plaćanje Negreiri? Ako želimo imati njihovo poštovanje, moramo nastaviti s plaćanjem", riječi su Rosella koje su se pojavile u javnosti.

Među onima koji će biti pozvani kao svjedoci u ovom slučaju su bivši treneri kluba Luis Enrique i Ernesto Valverde. Ovaj drugi je javno rekao svoje mišljenje.

"Ne znam za bilo kakve sudijske izvještaje. To mi je iznenađenje. Uvjeren sam da će se sve raščistiti. Ne sjećam se da smo imali bilo kakve statistike o sudijama koji su trebali suditi naše utakmice, kako su sudili ranije, kako smo igrali kada oni sude, pokazuju li više kartona. Postojali su neki izvještaji koji su dobijali moji pomoćnici, ali ja ih nikad nisam ni pogledao", rekao je Valverde.

A predsjednik La Lige Javier Tebas oštar je kao nikad prema katalonskom velikanu. Njegove izjave su već sada osuđujuće.

"Ne znam je li stav kojeg zastupa predsjednik kluba baš najbolji. Ne pamtim ovakvu krizu u jednom klubu. Mene je sramota i trenutno nemaju nikakvog objašnjenja", rekao je Tebas.

A stav Joana Laporte je jasan. Barcelona nikad nije kupovala naklonost sudija i spreman je da se bori kako bi to dokazao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Neka bude jasno da Barcelona nikada nije kupovala sudije i Barcelona nikada nije imala namjeru da kupuje sudije, apsolutno nikada", poruka je Joana Laporte.

Barceloni zbog ovog skandala, ako se proglase krivim, prijeti oduzimanje po 15 bodova ove i prošle sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Drakula
Šalji ih u zadnju ligu a ti deda ne rise. I tebe su potplatili da ovako pricas. Debilko milioni ljudi su gledali prevare godinama od strane barcelone i sudija.
0 2
Nele.
Ma izlapio covjek. Il je na nekim jakim lijekovima, bunca.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi