Kraj između najvećih!
El Clasico koji se igra tokom vikenda bit će u centru pažnje cijelog svijeta, posebno zbog lošeg odnosa između dva velikana (Foto: EPA)

Barcelona zamrznula odnose

Kraj između najvećih!

M. Šljivak

Ekipa Barcelone odlučila je prekinuti sve odnose s velikim rivalom Real Madridom zbog činjenice da je kraljevski klub najavio da će djelovati protiv katalonskog tima u aferi u kojoj se našla Barcelona oko isplaćivanja novca nekadašnjem čelniku sudijske komisije u Španiji. Tim s Camp Noua odlučio je i da se ne održi tradicionalni ručak između dva predsjednika pred El Clasico.

Barcelona je odlučila polako zahladiti odnose s Real Madridom. Kraljevi su se nedavno odlučili da će djelovati protiv svog rivala u slučaju Negreira, skandalu oko plaćanja čovjeka iz sudijske komisije u kojem se našla Barcelona.

Pred El Clasico koji se igra narednog vikenda katalonski klub je načinio krupan korak u zahlađenju odnosa. Odlučeno je da se otkaže zajednički ručak između dva predsjednika.

"Tradicionalni ručak između dva predsjednika je otkaza. Barcelone je odlučila da to učini", javlja katalonski radio i dodaje:

"Odnos između dva kluba više nije isti nakon što je Real odlučio da će djelovati protiv Barcelone u slučaju Negreira", navodi se.

Ovo je sasvim očekivan potez Barcelone. U timu s Camp Noua jasnog su stava da je Real poprilično umiješan u sve što se dešava u popriličnoj hajci koja se dešava protiv njih.

Oglasi

Konačno je neko iz Madrida stao u odbranu Barcelone: "Nisam imao osjećaj da su nas sudije oštetile"

Nekadašnji čelnik madridskog Reala Ramon Calderon (71) poručio je svima da puste velikog rivala Barcelonu da radi na miru jer ne osjeća da je katalonski tim ikada imao pomoć sudija u borbama s njegovom ekipom.

Ramon Calderon prvi je čovjek iz Madrida koji je javno stao u odbranu Barcelone. On ne vjeruje da je katalonski klub plaćao za pomoć sudija u prethodnim godinama jer to nije osjetio na terenu.

Jasno je poručio kako Barcelonu treba pustiti na miru da radi svoj posao i da su stvari kao što je 'Slučaj Negreira' potpuno

"Nikad nisam imao osjećaj da su nas sudije oštetile. Osvojili smo ligu na sjajan način", poručio je Ramon Calderon i pozvao je sve da puste Barcelonu na miru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jako je bitno poštovati pretpostavku da su nevini. Pustite ih neka mirno rade svoj posao", istakao je Ramon Calderon.

Ovaj 71-godišnjak obnašao je funkciju 16. predsjednika Real Madrida od jula 2006. do januara 2009. godine. Također, bio je i direktor tima od 2001. do 2006. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahaah cuj oni se porede sa Realom. E svasta covjek moze procitati-Allah selamet. I jos im krivo sto ih neko ne stiti zbog njihovih dokazanih kriminalnih radnji
3 3
user1620593935
Nikada se nikome nije pomagalo kao Realu. To je cinjenica, a i danas dan je tako. Protiv njih su cak i jedan Bayern krali kao da su neki seoski klub. Kasemirova avantura u Engleskoj dovoljan dokaz koliko je Real Madrid zastićen od sudija, više crvenih dobio za pola sezone neg za čitav boravak u Madridu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi