Xavi riješio sve dileme oko Dembelea: "Njegov agent priča jedno, a on meni govori drugo"

Ili će produžiti ugovor ili će ga prodati

Xavi riješio sve dileme oko Dembelea: "Njegov agent priča jedno, a on meni govori drugo"

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sutra igraju u gostima protiv Athletic Bilbaa meč osmine finala Kupa kralja.

Xavi Hernandez održao je danas press konferenciju prije sutrašnje utakmice protiv Athletica, te je pričao o mnogim stvarima koje se dešavaju u katalonskom klubu u prethodnom periodu.

Jedna od glavnih tema bio je Ousmane Dembele koji je još jednom odbio da produži ugovor s Barcelonom, te će na kraju sezone najvjerovatnije napustiti katalonski klub.

Xavija su novinari pitali kakva je situacija s Dembeleom, te da li će on do kraja polusezone mečeve gledati s tribina ukoliko odbije i posljednju Barceloninu ponudu za produženje ugovora.

"Ne možemo više čekati da on donese odluku. Ili će produžiti ugovor ili će se pronaći rješenje da ga klub proda do kraja mjeseca. Šta god bilo treba se što prije riješiti. Ne razmišljam o tome da ga pošaljem na tribine. Rekao mi je da želi da ostane i nije mi sada jasno zašto ne želi da produži ugovor", rekao je Xavi.

Trener Barcelone je nakon toga još jednom ponovio da je situacija oko Dembelea jasna i da će ga klub prodati ako ne potpiše novi ugovor.

"Ma jasno je sve što vam govorim. Dembele treba potpisati novi ugovor ili ćemo naći način da ga prodamo u januaru. Ne postoji neka druga solucija u svemu tome. Nije mi jasno sve to što priča njegov agent, a onda mi Dembele kaže da želi da ostane. Zaista mi nisu nikako jasni", dodao je trener Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele ima ugovor do kraja ove sezone i cilj njegovog agenta je da bez obeštećenja na ljeto napusti klub, ali Barcelona očito to neće dopustiti i pokušat će ga prodati na sve načine do kraja januara ukoliko on odbije da produži ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
yebote tvajlajt saga sta je ovo
4 2
Comandini
Xavi Hernandez, De la Torra Gabri, Iniesta Andres, Rodrigo Fuentes, Emilio Estevez, Toby Alvarez
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi