Barcelonin dragulj nije na spisku igrača za Ligu prvaka, ali će ipak moći igrati u ovom takmičenju
Fati u svakom trenutku može uskočiti na spisak igrača za Ligu prvaka

Vjerovatno mnogima nije bila jasna odluka Ernesta Valverdea

Barcelonin dragulj nije na spisku igrača za Ligu prvaka, ali će ipak moći igrati u ovom takmičenju

S. Pašalić

Ansu Fati je igrač Barcelone o kojem se u posljednje vrijeme najviše priča.

Ovaj mladi 16-godišnjak je prvo uvršten u prvi tim za meč protiv Betisa nakon što je Ernesto Valverde ostao bez Lionela Messija, Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea koji su se povrijedili.

Fati je na kraju i zaigrao u tom meču i postao je drugi najmlađi igrač u historiji Barcelone koji je upisao nastup za prvi tim.

Nakon toga je u utakmici protiv Osasune ponovo zaigrao, ali je ovaj put i bio strijelac gola za katalonski tim.

Ipak, Ernesto Valverde nije odlučio da ga uvrsti na spisak igrača za Ligu prvaka, što je mnoge začudilo, posebno zato što se na njemu nisu našli i igrači poput Riquija Puiga i Inaki Pene, ali mladi Abe, Araujo i Sarsaneda jesu.

Međutim postoji razlog zašto je to tako. Naime, Abe i Araujo su uvršteni na popis za ligu prvaka jer su u Barceloni kraće od tri godine, a Sarsaneda je stariji od 21 godine.

Barcelonina lista igrača za B ekipu sadrži igrače koji su mlađi od 21 godine i koji su proveli najmanje tri godine u klubu i tu sada dolazimo do bitne stvari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrači iz B ekipe mogu u bilo kojem trenutku dodati u A tim, a dovoljno je da tim do ponoći dana prije kojeg se igra meč pošalje zahtjev UEFA-i.

Tako Ernesto Valverde može prebaciti Fatija, Puiga, Abela Ruiza i Inakija Penu u A tim i oni bi mogli igrati protiv Intera, Borussije Dortmund ili Slavije iz Praga.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
nisu našli... jesu, jeste očajni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije