Rakitić ipak dolazi u Torino? Juventus ima novi plan
Rakitić je u prva 3. kola La Lige odigrao samo 45 minuta

Stara dama ne želi odustati od veznjaka Barcelone

Rakitić ipak dolazi u Torino? Juventus ima novi plan

S. Pašalić

Ivan Rakitić ovog ljeta nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

Hrvat je 2014. godine stigao na Camp Nou iz Seville za 18 miliona eura te je postao jedan od standardnih igrača prvog tima.

Prošle sezone je odigrao čak 54 utakmice i postigao je 5 golova te je bio igrač koji je proveo najviše minuta na terenu od svih igrača katalonskog tima.

Ipak, Ernesto Valverde je sredinom ljeta izjavio kako će se Rakitić morati izboriti za mjesto u prvom timu, a čini se da trener Barcelone ne mijenja svoje mišljenje pa je tako hrvatski veznjak u tri meča La Lige odigrao samo 45 minuta.

Juventus je na kraju prelaznog roka pokušao postići dogovor sa Barcelonom oko transfera Rakitića, ali u tome nije uspio.

Međutim, Tuttosport piše da Stara dama ne odustaje od veznjaka katalonskog tima te ga već u zimskom prelaznom roku želi dovesti na posudbu.

Za to vrijeme, Rakitić je jako nezadovoljan trenutnom situacijom, a španska Marca piše da upravo on najviše kvari atmosferu u svlačionici Barcelone.

"On je najistaknutiji od svih kojih se Barcelona htjela riješiti kako bi dovela Neymara i njegovo veliko nezadovoljstvo najviše pogoršava situaciju u svlačionici."

"Rakitić ne razumije kako je u samo nekoliko sedmica od nezamjenjivog postao odbačen. Ljutit je na trenera Valverdea koji ga je u sve tri prve utakmice sezone držao na klupi iako je sjajno odradio pripreme i dokazao se vrijednim ostanka u ekipi.", piše Marca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sejo1979
Steta mora da se je zamjerijo mesiju jer svi znamo da mesi odlucuje ko ce igrati ko sjedit na glupi kako u barci tako i u argentini
2 2
Mele
Gdje onaj sa komentarom da je hebo zenu Messiju, pa nikad vise nece zaigrati, ha ha.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti