"Nakon tog poraza nismo smjeli izaći iz kuće"

Suarez se prisjetio debakla od Liverpoola

"Nakon tog poraza nismo smjeli izaći iz kuće"

Argentinac Luis Suarez priznao je u razgovoru za Fox Sport da mu je poraz od Liverpoola prošle sezone (4:0) vrlo teško pao i da on i saigrači neko vrijeme nisu smjeli izaći iz kuće.

Podsjetimo, Barcelona je tada u prvom meču polufinala Lige prvaka savladala Liverpool sa 3:0, ali u revanšu na Anfieldu Redsi su slavili sa 4:0 i prošli u veliko finale.

To je bio vrlo težak period za Suareza i društvo, ne samo u karijeri već i u životu obzirom da tih dana nisu mogli otići po djecu u školu i slično.

"Patili smo danima i sedmicama, kako u igranju fudbala tako i u ostalim aktivnostima. Nismo čak mogli napustiti kuću i otići po djecu u školu. Bilo je teško, zaista sam imao težak period, ali tako je bilo i ostalim saigračima...", kaže Suarez i dodaje:

"Već smo bili naučili iz sezone ranije da možemo ispasti iako imamo tri gola prednosti, ali to je fudbal. Znali smo da će na Anfieldu biti vrlo teško, jer je tamo mnogo navijača koji su spremni podržati svoj tim. Da ne zaboravim i Liverpool koji se do ludila trudio da napravi čudo".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Suarez je trenutno povrijeđen i njegovo odsustvo, kao i odsustvo Messija te Dembelea, se već osjeti na rezultatima Barce koja je u posljednjem kolu La Lige odigrala samo 2:2 protiv Osasune.

Vjeruje se kako će se Urugvajac na teren vratiti kroz dvije sedmice.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Puši ga Luis. Zato je plata legla na vrijeme, to ti nije žao. Igrali ste kao pičke, golove primili kao levati.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi