Zašto skauti Barcelone večeras prate duel Juventsa i Đenove?

Dobili zadatak od čelnika kluba

Zašto skauti Barcelone večeras prate duel Juventsa i Đenove?

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras pred svojim navijačima igraju protiv Đenove meč devetog kola Serije A, a na tribinama u Torinu bit će i zanimljivi gosti.

Italijanski mediji jutros su otkrili da su skauti Barcelone najavili svoj dolazak na večerašnju utakmicu, te da su već jučer doputovali u Torino. Mnogi su se pitali zašto su skauti katalonskog kluba izabrali da prate ovaj meč, te se špekulisalo da je neko od igrača Stare dame na meti ovog tima.

Međutim, ugledni novinar Gerard Romero jutros je objavio da će Barcini skauti biti na meču uz prisustvo savjetnika za transfere ovog kluba Arieda Braida. Ipak, na njihovom radaru nije niko iz Juventusa već nevjerovatni napadač Đenove, Krzysztof Piatek.

Ovaj 23-godišnji poljski napadač je oduševio fudbalsku javnost igrama u dresu Đenove u koju je stigao ovog jeta iz Cracovije. Piatek je odigrao sedam utakmica u Seriji A i postigao je nevjerovatnih devet golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, impresionrao je i na jednoj utakmici Kupa Italije jer je za 60 minuta na terenu postigao četiri gola. Poljak je skrenuo pažnju mnogih klubova, a dolazak Barcini skauta da ga prate nije iznenađenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi