Upaljeni svi alarmi u Italiji pred Euro i utakmicu sa Hrvatskom - Povrijedio se glavni igrač
FOTO: EPA

Spalleti u problemima

Upaljeni svi alarmi u Italiji pred Euro i utakmicu sa Hrvatskom - Povrijedio se glavni igrač

Esmer Oštraković

Samo deset dana prije početka Evropskog prvenstva nimalo dobre vijesti nisu stigle za navijače, ali ni za stručni štab Italije.

Naime, Nicolo Barella, sjajni veznjak Intera i Italije pati od zamora bedrenog mišića, te je upitno da li će moći nastupiti na Evropskom prvesntvu.

Italijanski mediji odmah su upalili alarme u Itlaiji jer kako kažu zaustavljen je njihov najbolji igrač.

Spalletti želi da Barella igra već protiv Albanije na otvaranju Evropskog prvenstva, ali za takvo nešto potrebno je pravo čudo.

Naravno izostanak Barelle na Evropskom prvenstvu ili na dijelu Eura bio bi ogroman udarac za Italiju jer se radi o jednom od najboljih igrača u ovoj reprezentaciji.

Oglasi

Barella ima 53 odigrane utakmice za nacionalni tim, a prije tri godine bio je ključni igrač u osvajanju Evropkog prvenstva.

Spalletti je zabrinut jer nikako ne može da zamisli svoj tim koji brani titulu bez Barelle i nada se da će nekako biti spreman za utakmice koje stižu ubrzo.

Praktično je Barella poveznica između napada i odbrane i to je najveći razlog zbog kojeg je Spalletti toliko zabrinut zbog svog igrača.

Postoje dvije zamjene za Barellu, ali pitanje je koliko oni mogu odgovoiti zadacima koje će pred njih postaviti Spalleti.

Naime, Samuele Ricci i Nicolo Fagioli su dva igrača koja bi mogla predstavljati eventualnu zamjenu za Barellu, ali svi se nadaju da će se igrač Intera uspjeti oporaviti na vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi