Spalletti objavio spisak za duel sa BiH i za Euro, nedostaje zvijezda Juventusa

Preliminarni spisak

Spalletti objavio spisak za duel sa BiH i za Euro, nedostaje zvijezda Juventusa

Edmir Škorić

Selektor reprezentacije Italije Luciano Spalletti danas je objavio spisak igrača na koje računa za duel sa Bosnom i Hercegovinom 9. juna i za nadolazeći Euro.

Na Spallettijevom spisku je 30 fudbalera, a konačan spisak koji će biti predan 7. juna bit će sastavljen od 26 igrača, tako da će četvorica morati da otpadnu. No, već sada možemo vidjeti kakav tim je spreman za okršaj sa BiH u Empoliju 9. juna.

Aktuelni prvaci Evrope spremaju se i za EP u Njemačkoj koje počinje 14. juna. Nakon neuspjeha na prošlom Svjetskom prvenstvu, Azzurri sada imaju velika očekivanja, no ne smatra ih se glavnim favoritom za trofej.

Azzurri će prije Eura 2024. odigrati dvije prijateljske utakmice, protiv Turske 4. juna i BiH pet dana kasnije. Ciro Immobile, Manuel Locatelli, Matteo Politano, Davide Zappacosta, Destiny Udogie i Moise Kean najpoznatija su imena koja su izostala s popisa.

Kompletan spisak:

Oglasi

Golmani: Donnarumma (PSG), Vicario (Tottenham), Meret (Napoli), Provedel (Lazio);

Odbrana: Acerbi (Inter), Bastoni (Inter), Darmian (Inter), Scalvini (Atalanta), Buongiorno (Torino), Mancini (Roma), Calafiori (Bologna), Di Lorenzo (Napoli), Bellanova (Torino), Dimarco ( Inter), Cambiaso (Juventus);

Veznjaci : Barella (Inter), Frattesi (Inter), Cristante (Roma), Pellegrini (Roma), Fagioli (Juventus), Jorginho (Arsenal), Ricci (Torino), Folorunsho (Hellas Verona);

Napadači : Chiesa (Juventus), Raspadori (Napoli), Retegui (Genoa), Scamacca (Atalanta), Orsolini (Bologna), Zaccagni (Lazio), El Shaarawy (Roma).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije