Ancelotti je gledajući Inter - Atletico poslao poruku Perezu: "On je novi Modrić"

Sprema li se nova transfer bomba?

Ancelotti je gledajući Inter - Atletico poslao poruku Perezu: "On je novi Modrić"

Edmir Škorić

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez namjerava u budućnosti dovoditi nove igrače, a najviše bi volio pronaći "novog Luku Modrića".

Luka Modrić polako završava svoju višegodišnju fantastičnu epizodu u Madridu. Sve je izvjesnije da hrvatski reprezentativac igra posljednju sezonbu na Santiago Bernabeuu, dok Perez u dogovoru sa Carlom Ancelottijem pokušava stvoriti Dream Team i nove Galaktikose za budućnost.

Kylian Mbappe je vjerovatno Realovo najveće pojačanje na ljeto. Iako Francuz nije potvrdio prelazak u Madrid, svima je jasno da će se to dogoditi sada kada je PSG-u poručio da odlazi na kraju sezone. I dalje se očekuje dolazak lijevog beka Bayerna Alphonsa Daviesa, ali će se intenzivno raditi i na dovođenju centralnog veznjaka, po mogućnosti što sličnijeg Luki Modriću.

Na Santiago Bernabeu neprestano procjenjuju mogućnosti koje nudi tržište, a koje će ekipi Carla Ancelottija omogućiti iskorak u kvaliteti. Nema baš puno igrača koji bi mogli da zadovolje apetite Ancelottija, a još manje da ih se smatra nasljednicima čarobnjaka kakav je Modrić, međutim čini se da su Madriđani uspjeli da nađu "onog pravog".

Carlo Ancelotti već je u nekoliko navrata razgovarao s Florentinom o italijanskom veznjaku Nicolu Barelli, a navodi se da su Perez i njegovi saradnici posebnu pažnju na ovog fudbalera obratili sinoć tokom meča osmine finala Lige prvaka Inter - Atletico (1:0).

Oglasi

"On je novi Modrić, predsjedniče", poručio je prezadovoljni Ancelotti šefu Reala nakon utakmice na Giuseppe Meazzi. I sam Perez je bio impresioniran igrom reprezentativca Italije. Ancelotti u svom sunarodnjaku vidi novog Modrića.

Real će ostati fokusiran na Mbappea i Daviesa, ali cilj je da Barella ili na ljeto ili malo kasnije dođe u Madrid. Ovaj 27-godišnjak je odigrao 33 utakmice i postigao dva gola z pet asistencija i na dobrom je putu da s Interom osvoji novi naslov u Seriji A.

Osim toga, Barella je s Interom prošle sezone igrao finale Lige prvaka, ali je Mancheste City bio bolji. On bi mogao postati četvrti Italijan koji je nosio dres Reala nakon Christiana Panuccija, Antonija Cassana i Fabija Cannavara, no od 2009. godine niko iz ove fudbalski jake i moćne zemlje nije nastupao u najvećem klubu na svijetu.

Cannavaro je 2006. iz Juventusa došao u Real, te je za Kraljeve do 2009. odigrao 118 mečeva i dao jedan gol. Prethodno je 2006. Cassano došao iz Rome, no bio je u Madridu tek jednu sezonu .- odigrao je 29 mečeva i dao četiri gola. Prvi Italijan u Madridu je Panucci, koji je doveden 1997. iz Milana, a na 96 mečeva je u naredne dvije godine postigao šest golova za Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako odavno nije Italijan nosio bijeli dres, mora se priznati da im je čovjek te nacionalnosti jedan od najznačajnijih u novijoj historiji, a svakako mislimo na Ancelottija koji je klubu donio dvije titule Lige prvaka i jednu titulu u Španiji te nekoliko "manje važnih trofeja".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi