Reakcija Claudia Ranierija obilazi fudbalski svijet: Jednim potezom je "ugasio" navijače

Nakon finala play-offa

Reakcija Claudia Ranierija obilazi fudbalski svijet: Jednim potezom je "ugasio" navijače

Haris Zilić

Na kultnom stadionu San Nikola u Bariju sinoć je sve bilo spremno za veliko slavlje, ali san se srušio u 94. minuti utakmice.

Bari je dočekao Cgaliari u finalu play-offa Serie B i remi im je donosio plasman u Seriu A.

Rezultat je glasio 0:0 do 94. minute kada je Pavoletti pogodio za 0:1 i plasman Cagliarija u Seriu A te vleiko slavlje navijača sa Sardinije.

Po završetku utakmice tuga, suza, nevjerica na licima navijača Barija. Tako će njihov tim morati i naredne sezone igrati Seriu B.

Navijači Caglaria koji su bili na stadionu skandirali su domaćinima "Seria B" i na taj način provocirali razočarane domaće navijače, a onda je regao legendarni trener Caludio Raineri koji je na klupi tim sa Sardinije.

Oglasi

Ranieri je prišao ispred tribine sa navijačima Calgaria i zamolio ih da to ne rade i da imaju poštovanja prema domaćinima.

Nakon toga ih je pozdravio, a dobio je i aplauz od ljudi koji su u tom momentu ostali na stadionu.

Ovaj potez Ranierija brzo se proširio društvenim mrežama i dobio je lavinu pozitivnih komenatara.

Bari se nadao povratku u Seriju A nakon 12 godina čekanja, ali morat će najmanje još godinu provesti u drugoj ligi.

Pred početak utakmice autobus je dovezao igrače direktno na stadion, što nikada prije nije zabilježeno u historiji ovog spoorta, ali ni to nije bilo dovoljno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi