Ranieri se nakon 30 godina vratio u klub sa kojim je napravio veliki uspjeh

Cagliari ima novog trenera

Ranieri se nakon 30 godina vratio u klub sa kojim je napravio veliki uspjeh

E. Oštraković

Sjajni italijanski stručnja, Claudio Ranieri, nakon trideset godina vratio se u Cagliari sa kojim će pokušati ispuniti zacrtane ciljeve.

Cagliari se trenutno nalazi na dvanaestoj poziciji na tabeli, a proteklih sezona bili su stabilan prvoligaš, ali sada im ne ide tako dobro.

U svom drugom mandatu u Cagliariju Ranieri će pokušati vratiti ovaj klubu Seriu A jer su prošle sezone ispali iz najvišeg ranga.

Potpisao je Ranieri ugovor do 2025. godine, a već jednom imao je priliku da radi u ovom klubu, te su tada ostvarili sjajne rezultate.

Naime, vodio je Ranieri ovaj klub od 1988. do 1991. godine, te ih je uspio od Serie C dovesti do Serie A, a sličan zadatak ima i sada.

Posljednji klub u kojem je Ranieri radio bio je Watford u kojem je bio trener se do januara 2022. godine od kada je bez kluba.

Oglasi

Imao je dovoljno vremena da se odmori, te da se pripremi za novi izazov, a očito da je Cagliari bio izazov koji je čekao.

Najveći uspjeh u njegovoj dugogodišnjoj karijeri je naravno osvajanje Premiershipa sa Leicesterom 2016. godine.

To je bilo veoma veliko iznenađenje te godine jer je Leicester pored Chelseaja, Manchester Cityja, Arsenala, Manchester Uniteda i Liverpoola uspio osvojiti titulu.

Ostaje da vidimi da li će Ranieru uspjeti ostvariti ciljeve koje su pred njega stavili vlasnici Cagliarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi