Minuta 97., gube 0:4, sudija svira kraj 100 sekundi ranije, a onda kreće nezapamćeno slavlje!
Foto: Screenshot

Đurić i ekipa napravili čudo

Minuta 97., gube 0:4, sudija svira kraj 100 sekundi ranije, a onda kreće nezapamćeno slavlje!

E. Ganibegović

Jučer izmakla sezona Serije A ponudila nam je mnoštvo uzbuđenja. 

Osim što se prvak odlučivao u posljednjem kolu, kao i sedmo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, u posljednjem kolu, u posljednje dvije utakmice, tražio se, nakon Venezije i Genoe, treći putnik u Seriju B.

Koplja su se morala slomiti na Cagliariju ili Salernitani, koja je bila u boljoj poziciji uoči posljednjeg kola. Imali su dva boda prednosti nad Cagliarijem i domaću utakmicu protiv Udinesea, no izgubili su 0:4, pa su čekali kiks Cagliarija koji se i dogodio kod posljednje Venezije (0:0), te su naš Milan Đurić i ekipa ostali u ligi.

Nije nikako krenulo dobro po Salernitanu sinoć. Već nakon prvih 45 minuta gubili su 0:3, u drugom primaju još jedan gol i navijače na stadionu više nije zanimala utakmica koju gledaju, nego su svi bili na telefonima i pratili situaciju na utakmici Venezia - Cagliari.

Tamo je Cagliari dominirao, stvarao šanse, imao 30 udaraca naspram sedam protivnika, no do gola koji bi značio ostanak u ligi nije došao.

Sudac Daniele Orsato je utakmicu Salernitana - Udinese produžio za osam minuta. Ipak, svirao je kraj oko sto sekundi ranije, jer nije bilo potrebe da se više igra, ništa se ne bi promijenilo do kraja, jer je bilo jasno da će domaći tim ubilježiti poraz.

Ipak, utakmica Cagliarija još uvijek nije bila završena. Tek četrdesetak sekundi nakon posljednjem Orsatovog zvižduka nastaje pravi val euforije koji morate pogledati:

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, najvažnija promjena dogodila se 15. februara. Tog je dana, dan nakon remija s Genoom, Davide Nicola zamijenio trenera Stefana Colantuona. Za navijače u Seriji A on je gotovo legendarni lik koji je od ispadanja spasio Crotone (2016/17), Genou (2019/20) i Torino (2020/21).

Isto je učinio na nevjerovatan način i sa Salernitanom koja je pred Novu godinu bila pred izbacivanjem iz lige zbog problema oko vlasništva nad klubom, u prvih 30 kola osvojila je samo 16 bodova, da bi u posljednjih osam dodala još 15 i ostala u ligi. 

Promo

Top Komentari

Goran86
Malo klubova im ispalo....previse skarta na dnu tabele cuj ovi slave kod kuce a trebala im pobeda da o sebi odluce jos 0:4
1 0
Sancopa
Samo se igrao fer i korektan fudbal sinoc na zacelju tabele..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi