Barkley nije dao saigraču da puca penal, pa se pretvorio u tragičara

Liga prvaka

Barkley nije dao saigraču da puca penal, pa se pretvorio u tragičara

E. Škorić

U Amsterdamu i u Londonu odigrani su mečevi prvog kola grupe H Lige prvaka.

Ajax, koji je prošle sezone bio prava senzacija jer je igrao polufinale Lige prvaka, dobro je startao i u ovoj sezoni.

U Amsterdamu je prvak Holandije nadigrao Lille, slavio s 3:0 i krenuo s tri boda u grupnu fazu.

Promes je u 18. minuti bio strijelac vodećeg gola za Ajax, a u nastavku Alvarez i asistent kod prvog gola, Tagliafico, ovjeravaju trijumf domaće momčadi.

Ajax u drugom kolu gostuje na Mestalli kod Valencije, Lille 'na popravnom' dočekuje Chelsea.

Susret Chelseaja i Valencije u Londonu protekao je bez nekog spektakularnog nogometa, ali gosti su se bolje snašli i uspjeli da iskoriste jednu ukazanu šansu i da dođu do pobjede.

Oba tima imali su svoje šanse, Chelsea je bio bolji, ali mreže su mirovale sve do 74. minute, kada Rodrigo postiže gol za pobjedu španskog tima. U samoj završnici uz pomoć VAR-a penal je dobio penal.

Barkley nije dao Willianu da izvede penal, pa je sam odlučio pucati i na kraju je pogodio prečku, pa je Chelsea ostao bez boda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovaj susret ostat će upamćen i po teškoj povredi Mounta u redovima Chelseaja, kojeg je zamijenio Pedro u 16. minuti.

Timo Werner je u Lisabonu srušio Benficu (2:1) i sa dva gola donio tri boda Leipzigu u grupi G. Haris Seferović je postigao utješni gol za Portugalce. Nešto ranije u istoj grupi Lyon i Zenit odigrali su neriješeno rezultatom 1:1.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rukometas
"penal je dobio penal", bravooooo:-)))
6 0
1capljinac
Sutra cu sve kontra igrat
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi