Barkley u zadnji trenutak napustio ljekarske preglede
Foto: EPA

Fudbaler Evertona bio na korak od transfera u Chelsea

Barkley u zadnji trenutak napustio ljekarske preglede

Ross Barkley je pod ugovorom s Evertonom još godinu dana, ali on već neko vrijeme želi napustiti Karamele, pa je odbio potpisati novi ugovor.

Špekuliše se da ga je zbog toga i trener Ronald Koeman "prekrižio", te da za njega više nema mjesta a u ekipi s Goodison Parka.

Ipak, kada je došao samo na korak od toliko željenog transfera, Barkley je neobjašnjivo odustao.

Naime, iako je prva ponuda Chelseaja u visini od 23 miliona funti odbijena, Plavci i Karamele su zadnjih dana prelaznog roka, ipak, dogovorili transfer. Chelsea je pristao isplatiti 30 miliona funti Evertonu za Barkleyja, a veznjak se jučer zaputio na ljekarske preglede u klub sa Stamford Bridgea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, prema navodima Sky Sporta, 23-godišnji Barkley je preglede, jednostavno, napustio. Nisu poznati razlozi njegovog ovakvog postupka, ali ono što je jasno jeste da je njegov transfer u Chelsea propao u zadnjem trenutku.

Barkley se jučer povezivao i sa transferom u Tottenham, ali ni od toga nije bili ništa, pa su sada zbunjeni i navijači Evertona. Barkley je, dakle, cijelo ljeto želio napustiti Goodison Park, pa sada nikome nije jasno zašto je odustao od transfera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi