Dugo će se pamtiti večerašnji rezultat iz istanbulskog derbija
Foto - Galatasaray

Nevjerovatan meč

Dugo će se pamtiti večerašnji rezultat iz istanbulskog derbija

Midhat Šljivak

Fudbaleri Galatasaraya pobijedili su večeras kao gosti u istanbulskom derbiju ekipu Bašakšehirspora, a bilo je nevjerovatnih 7:0, pa će se ovaj rezultat dugo pamtiti.

Galatasaray je ove sezone spremio tim za titulu prvaka, a večeras je na tom putu nastradao gradski rival Bašakšehirspor s nevjerovatnih 7:0.

Ovaj duel je trebao biti derbi 14. kola s obzirom na pozicije na tabeli, ali na terenu je apsolutno sve išlo u korist Galate koja je pregazila gradskog rivala.

Već nakon prvog dijela ovaj susret je bio završen. Galatasaray je imao tri gola prednosti (3:0), a golijadu je otvorio Kerem Akturkoglu pogotkom za 1:0 u 14. minuti.

Finiš prvog dijela donosi još dva gola. Prvo u 45. minuti Mauro Icardi pogađa penal za 2:0, a zatim Ndayishimiye pogađa vlastitu mrežu za rezultat prvog poluvremena od 3:0.

Nastavak donosi potpunu katastrofu Bašakšehirspora. Akturkoglu u 59. minuti pogađa za 4:0, a zatim šest minuta kasnije Dries Mertens postiže pogodak za 5:0.

Oglasi

Nije se Galata na ovom zaustavila već je do kraja potpuno ponizila rivala, a dva nova gola pala su u finišu utakmice.

Kerem Akturkoglu je u 85. minuti postigao svoj treći gol za 6:0, a tri minute kasnije Bardakči postavlja konačan rezultat od 7:0.

Kao i svim drugim zemljama u Turskoj Super ligi sada slijedi pauza zbog Svjetskog prvenstva, a na pauzu Galata odlazi kao drugoplasirani tim na tabeli.

Istanbulski velikan ima 27 bodova, a ispred njih je veliki rival Fenerbahče s dva boda više.

Bašakšehir je doživio nezapamćenu katastrofu u ovom susretu, a trenutno je ovaj tim na četvrtom mjestu s 24 boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super liga, 14. kolo:

Bašakšehir - Galatasaray 0:7

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ovoje podnosljivo za fenerbasce sehir daje bilo hosam:nula bilobi gore
0 3
nakopitam
Ko je jos cuo za taj Bešikaspor?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti