Basaksehir i dalje sanja titulu i to zahvaljujući Bajiću i Višći

Bh. reprezentativci pogađali

Basaksehir i dalje sanja titulu i to zahvaljujući Bajiću i Višći

Edmir Škorić

Nogometaši Basaksehira ostvarili su novu pobjedu u 33. kolu turske Superlige, pošto su s 2:0 u Antaliji savladali domaću ekipu Antalyaspor.

Basaksehir je na teškom gostovanju stigao do 21. pobjede i sa 69 bodova opet je na diobi prvog mjesta s Galatom, koja ima utakmicu manje, a trećeplasirani Fener ima 66 bodova i također utakmicu manje od Basaksehira.

Bh. reprezentativci su danas presudili u korist Basaksehira, koji pred posljednje kolo i dalje ima šansi da bude prvak.

Riad Bajić je u 30. minuti pogodio za 1:0, da bi Edin Višća u 76. minuti ovjerio pobjedu gostiju. Višća je igrao do kraja, dok je Bajić u 72. minuti zamijenjen.

U Basaksehiru se nadaju da će u zadnjem kolu na domaćem terenu pobijediti Kasimpasu, a da će Galata nekim čudom kiksati prpotiv Malatyaspora. U posljednjem kolu Galata će u goste Goztepeu, a Fener do kraja ima mečeve sa Karabuksporom u gostima i sa Konyasporom kući.

Ako ćemo realno, Galata je zasad najbliže tituli, ali u Feneru ne odustaju od cilja, a Basaksehiru ostaje da vjeruje u čuda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Superliga, 33. kolo:
Antalyaspor - Basaksehir 0:2 (Bajić 30, Višća 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi