Basaksehir slavio u gostima kod Kayserispora, domaći za pet minuta postigli dva autogola
Nakon pokušaja ubačaja Edina Višće u 10. minuti, lopta se od jednog igrača domaćih odbila u mrežu

Gosti su iskoristili kiks Sivasspora i smanjili su zaostatak na četiri boda

Basaksehir slavio u gostima kod Kayserispora, domaći za pet minuta postigli dva autogola

S. Pašalić

Basaksehir je u 16. kolu turskog prvenstva savladao u gostima Kayserispor sa 4:1.

Gosti su već u 10. minuti vodili sa 2:0, a ono što je zanimljivo je da su domaći oba puta poslali loptu u svoju mrežu.

Prvo je u 5. minuti Lopes postigao autogol za 1:0, a u 10. minuti je nakon pokušaja ubačaja Edina Višće lopta pogodila Kulu i završila u mreži.

Kayserispor je u 38. minuti uspio smanjiti na 2:1 preko Kravetsa, ali je Demba Ba odmah na startu drugog poluvremena, u 48. minuti pogodio za 3:1 Basaksehira.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do kraja su gosti više napadali i imali prilike da povećaju svoje vodstvo, a na kraju su u tome i uspjeli u 93. minuti kada je Aleksić pogodio za konačnih 4:1.

Basaksehir je sa ovom pobjedom stigao do 30 bodova i nalazi se na 2. mjestu, dok je Kayserispor posljednji sa samo 10 osvojenih bodova. Edin Višća je za goste odigrao cijeli meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi